London

Londonfredag med cocktails och dumplings

IMG_2051 Det är äntligen sommarväder i London (även om det verkligen inte ser ut så på bilden..!) och igår gick jag och Maja längs med Regent’s Canal, ett av mitt favoritställen i London alla kategorier, upp till London Fields. Vi skulle på bryggerirunda igen (har gjort det tre gånger innan) på London Fields Brewery. Den var bra men bryggeriet är så litet att det inte finns så mycket att titta på, och vi kan liksom processen nu, men ölen var god och den svenske guiden trevlig. Sedan tog vi bussen upp till Clapton där vi helt randomly sprang på mina kompisar Anne och Tom!

IMG_2068

Satte oss med dem ett tag och tog en god och extremt prisvärd cocktail (£6.45! Whatttt, det är väldigt väldigt billigt.) på Clapton Table. Så fina färger! Min gin och gurkmartini var mycket fräsch, och Majas halloncosmopolitan likaså.

IMG_2065

Men vi skulle inte äta här utan gå vidare till My Neighbours the Dumplings som flera kompisar tipsat om och alltså, det var typ det godaste jag ätit i London på länge?

IMG_2073

Helt fullt – man kan inte boka så vi fick vänta i fyrtio minuter eller så, men det gjorde inte så mycket. Drack god öl utanför under tiden.

IMG_2091

IMG_2087

SÅ värt väntan för när vi väl fick äta var det helt fantastiskt! Som en billigare Londonversion av Dubbel Dubbel, som nog är min favoritrestaurang. Inredningen är också jättefin.

IMG_2104 IMG_2075

Och maten, alltså. Auberginesalladen var något av det godaste jag ätit, mjuk och rökig, och både räkdumplingsen och de vegetariska var fantastiskt goda – särskilt de vegetariska med svamp! Åt också en superb gurksallad med chili.

IMG_2100 IMG_2097

Vill äta där en gång i veckan, gå absolut hit! Plus att det är billigt – vår mat (fem smårätter och två öl) gick på £32, tror jag. Mycket prisvärt för så extremt god mat. Ny favorit for sure.

TRANSLATION: Had such a packed evening yesterday that started at a brewery tour at London Fields Brewery, which was nice but the brewery is so small there isn’t loads to look at. The beer was good though! Continued on up to Clapton where we super randomly bumped into my friends Anne and Tom and had tasty, really cheap (£6.45!) cocktails with them at Clapton Table before continuing on to My Neighbours the Dumplings, which a lot of friends had recommended and which I absolutely LOVED. Super tasty food – a lot like the food at Dubbel Dubbel in Malmö, which is my favourite restaurant ever. The aubergine salad, prawn dumplings and veggie mushroom dumplings are killer, and the cucumber salad is really great too. And it’s well priced – five dishes and two beers came to about £32. New favourite for sure!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

One thought on “Londonfredag med cocktails och dumplings

  1. Pingback: Mitt London: Journalisten Cajsa Lykke Carlson - LondonSwedes


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *