London

Switch House

Tate - 1

Ett ställe som alltid är på min lista över Londonrekommendationer är Tate Modern, det imponerande, gigantiska konstmuséet precis vid Themsens södra sida. Och nu mer är någonsin är det värt ett besök (även förutom Georgia O’Keefe!) eftersom det har en helt ny byggnad, Switch House! Började kolla in den nerifrån och upp, i Tanks-delen på källarplanet.

Tate - 1 (7)

Tate - 1 (1)

Här visas mycket videokonst och spännande installationer. Jag gillade Rasheed Araeens From Here To Infinity som personalen på galleriet arrangerar om klockan tio varje dag.

Tate - 1 (2)

Tate - 1 (3)

Fortsätt uppför spiraltrappan – arkitekturen här är så fantastisk – så kommer man till ett fik och sedan till fler våningar med utställningar; det är tio våningar i byggnaden allt som allt, men alla har inte konst.

Tate - 1 (4)

Mest sevärd tyckte jag att ”Between Object and Architecture” var, här visades konst från flera av mina favoritkonstnärer. Alltid kul att se Donald Judd, till exempel. Gillade också det hängande huset, men minns inte vems det är…

Tate - 1 (5)

Missa inte att till slut åka allra högst upp till utsiktsplattformen! Gratis och superb utsikt över Themsen och St Pauls Cathedral. Det finns en restaurang på en av de högsta våningarna också. Alltsomallt är det här ett väldigt imponerande tillägg till Tate – om man inte trodde att det kunde bli bättre har man blivit felbevisad. Och så är det gratis…

Tate - 1 (6)

Tate - 1 (8)

TRANSLATION: I visited Tate Modern’s new Switch House extension this week and was really, really thrilled with it. The architecture is deeply impressing and I thought the curators had done a good job with the artists’ selection – was particularly impressed by the ”Between Object and Architecture” section. Don’t miss the restaurant and viewing platform at the top of the building, with a great view of the Thames. And it’s free…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 6 votes)

3 thoughts on “Switch House

  1. Pingback: DJs och drinkar på Tate Modern | London

  2. Pingback: Wolfgang Tillmans på Tate Modern | London

  3. Pingback: Mitt London: Journalisten Cajsa Lykke Carlson - LondonSwedes


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *