London

The Richmond Hackney

Okej, så i lördags åt jag på ett av de bästa ställena jag varit på i östra London på ett tag – The RichmondQueensbridge Road.

The Richmond - 1

Min kompis Ellie bjöd mig och Jeanie på födelsedagsostron och Muscadet; Jeanie har fyllt år och jag ska fylla år, så det blev gemensamt födelsedagsfirande. Och vi kom givetvis dit när det var ostron-happy hour!

The Richmond - 1 (1)

Det är mellan klockan 6-7 måndag till fredag och 5-7 på lördagar, och är den bästa idén någonsin. Richmond hade fyra olika ostron att välja på när vi var där, så vi började med ett fat med en var av varje.

The Richmond - 1 (2)

Det var väldigt goda, fräscha ostron, ordentligt nedkylda och så fick man alla ostrontillbehör man kan tänkas vilja ha till – citron, tabasco, lök, etc. Halva priset på alla! Sedan valde vi våra två favoriter och tog några till av dem. Gott och bra pris för så goda ostron. Drack med kallt vitt vin för en superb födelsedagsmiddag. Restaurangen är också så vacker; en av ägarna är stylist, vilket nog gör sitt till inredningen, och resten av menyn är minst sagt lockande – planerar att komma tillbaks asap för att prova deras musslor också.

TRANSLATION: Had such a fantastic birthday dinner  – pre-birthday for me, post-birthday for Jeanie – thanks to my friend Ellie, who invited us out for oysters at The Richmond this Saturday just gone. Super, super tasty fresh oysters with all the trimmings, and we hit the happy hour (6-7pm Mon-Fri, 5-7pm Saturday) so way better priced than oysters normally are! (Although it was Ellie’s treat, making it even more decadent.) Drank cold Muscadet with the seafood and just had a really nice time. It’s a beautiful restaurant, too, and I’m already planning to come back to try the mussels and razor clams asap.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

5 thoughts on “The Richmond Hackney

 1. Matilda

  Hej!
  Jag kollar alltid in din blogg när en London- resa hägrar (och däremellan också iofs när Lodnon- cravings blir för starka…). Nu ska jag till London i helgen och har skrivit upp flera av dina senaste tips! Tack för dem!
  Men jag undrar, är denna gång sugen på shopping och jag tycker det är svårt att veta vart jag ska gå. Har ju koll på det som finns i city och att utbudet är bra i östra delen av staden
  Men om jag vill finna butiker som är lite egna, men ej för pricy har du några tips?! Vart går du om du vill shoppa 🙂
  Tack för en fin blogg! Matilda

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. londoncalling Inläggsförfattare

  Hej Matilda! Åh, vad roligt att höra – och vilken bra fråga! Shopping är ju något av det som London är bäst på, men utbudet är ju (om möjligt) nästan FÖR stort 🙂 Jag shoppar nästan bara i centrum och i öst. Centralt missar jag aldrig att gå till Liberty – det är ju inte billigt, men mest för att det är en sån upplevelse att gå runt inne på varuhuset! Nästan bredvid Liberty ligger fina Other Store, som har mindre, kul designers. Också dyrt men de har rea ofta, så har man tur kan man fynda. I området Carnaby Street/Soho ligger det en hel del mindre butiker, så det är värt att gå runt här och se vad man springer på. & Other Stories gillar jag och det är nära Liberty, men finns ju i Sverige så kanske inte så kul för en svensk!

  I öst är ju Broadway Market alltid värt ett besök, särskilt på lördagar när det är marknad. Då finns det oftast lite vintage-klädstånd och så finns här roliga 69 Boutique och Hub Strutt är superbra på designervintage och ligger bredvid Hub.

  En av mina Londonfavoritaffärer är Goodhood i Shoreditch, och ett bra shoppingstråk/promenad är att gå från Goodhood till Redchurch Street (mycket fina småaffärer, bra inredningsbutiker som Labour & Wait och klassiska klädbutiker som Sunspel.) Gå vidare till Brick Lane som är fullproppat av vintagebutiker – som brukar vara billiga, men man får rota runt. På Cheshire Street ligger ett gigantiskt Beyond Retro, till exempel. Kanske gå upp till Mother Kelly’s och ta en öl efter shoppingen? Slutligen så vill jag slå ett slag för en av mina favoritbutiker, Pelicans & Parrots i Dalston. Superfin vintage till bra priser! Har man tid så är området Stoke Newington, med shoppinggatan Church Street, i norr också mysigt att gå runt i – mycket inredningsaffärer, en del vintage, fina barnaffärer och bra pubar (prova The Prince) och restauranger. Hoppas du får en superhelg och hör av dig om du behöver fler tips!

  Mvh/Cajsa

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Matilda

  Tack så hjärtligt för det fina svaret! Besökte flera av dina tips! /Matilda

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 4. Pingback: Mitt London: Journalisten Cajsa Lykke Carlson - LondonSwedes

 5. Pingback: Best of 2016: Mat | London


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *