London

Köpenhamnsmiddag

Copenhagen - 1

Aoooo, i lördags åkte jag till Köpenhamn med min familj för att fira att mina föräldrar fyller sextio i år. Vi började dagen i Botaniska trädgården. Den var fylld av studenter som hade inspark, besökare från Copenhagen Pride som hölls precis när vi var där, och folk som tog bröllopsfoton utanför det gigantiska växthuset. Där inne hittar man Palmehuset, som är jättefint – gå upp och ta en promenad under trädkronorna.

Copenhagen - 1 (1)

Och så finns det jättestora näckrosor som tyvärr inte var utslagna:

Copenhagen - 1 (2)

Fick en kille som höll på att dansa salsa med en tjej utanför växthuset att ta ett familjegruppfoto på oss! Hej Carlsons.

Copenhagen - 1 (3)

Och sen drog vi till Mikkellers fina bar på Viktoriagade och drack väldigt, väldigt, väldigt god öl. Gillade veteölen mest.

Copenhagen - 1 (4)

Copenhagen - 1 (5)

Avslutade sedan med anledningen till att vi var i Köpenhamn, nämligen födelsedagsmiddag på Fiskebaren! Gick genom ett regnigt Kødbyen för att komma dit.

Copenhagen - 1 (6)

Superfin restaurang och maten var helt fantastisk. Svårt att fota eftersom det var så mörkt där inne, men det var verkligen supergott. Jag åt öringtartar till förrätt och kummel till huvudrätt; deras fisk är utsökt. Gott vin och intressanta efterrätter – bland annat en glass som smakade Karl Johanssvamp! – gör det här till ett perfekt ställe om man vill äta på en finare restaurang i Köpenhamn.

Copenhagen - 1 (7)

Omgivningen är också häftig – det är ett industriområde som tidigare var centrum för Köpenhamns kötthandel. Åkte hem efter en rolig, somrig Köpenhamnsdag.

TRANSLATION: On Saturday I went to Copenhagen with my family, to visit excellent fish restaurant Fiskebaren and hang out in the city during the day. We went to the Palm House in the city’s Botanical Gardens and drank amazing beer at the Mikkeller bar on Viktoriagade. And the food at Fiskebaren was fantastic – well worthy of 60th birthday celebrations, which is why we were in Copenhagen. Love the industrial area of the old meatpacking district, Kødbyen, where it’s located, too! Great summer’s day out.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 6 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *