London

Mercato Metropolitano

Mercato Metropolitano - 1 (1)

Alla som känner mig vet att jag verkligen gillar/är intresserad av mat. Är en sån person som ofta tänker på vad jag ska äta nästa gång jag äter medan jag äter + äter typ nästan snabbast av alla jag känner (alltid lite awkward att känna sig glupsk, haha) och The Grub Street Diet, New Yorkers matdagböcker, är en av mina favoritsidor på nätet.

People who know me know I really like/am very interested in food! Am often thinking about my next meal while I’m eating + and am like the fastest eater among everyone I know (which is a bit awkward, hah. ) And this is one of my favourite internet pages, New Yorkers’ food diaries at The Grub Street Diaries.  Mercato Metropolitano - 1

Så jag var superexalterad över att åka ner till Borough i södra London för att gå på matmarknad! Inte klassiska Borough Market, som jag också älskar, utan nya Mercato Metropolitano, en italiensk matmarknad inomhus.

So I was kinda thrilled to be going to a food market in Borough in South London! Not Borough Market but a new one called Mercato Metropolitano, an indoor Italian food market.

Mercato Metropolitano - 1 (7) Mercato Metropolitano - 1 (2)

Så mycket olika stånd att välja på!!! Extrem fomo.

So many different stalls to choose from!!! Got extreme fomo.

Mercato Metropolitano - 1 (8) Mercato Metropolitano - 1 (9)Mercato Metropolitano - 1 (6)

Tror att pizzan är bäst valuta för pengarna men vi valde foccacia som var god men serverades kall, och ett spett med italienska korvar. Och Alex och Jenny hittade min kamera…

Think the pizzas are probably the best value for money but we choose the foccacia which was tasy but served cold, and a skewer with Italian sausages. And Alex and Jenny found my camera…

Mercato Metropolitano - 1 (10)

Mercato Metropolitano - 1 (11)

LOL.

Mercato Metropolitano - 1 (12)

Det här är ett jätte, jättebra ställe för en helglunch eller kvällsdrink med lite mat! Finns också fransk, argentisk, engelsk och vietnamesisk mat, bland annat, om man inte är sugen på italiensk. Och en superfin delidel som vi gick igenom på vägen ut.

Great place for a weekend lunch or evening drink with some food. And there’s food from France, Argentina, England and Vietnam if you don’t fancy Italian! And a very nice deli bit that we walked through on the way out.

Mercato Metropolitano - 1 (3) Mercato Metropolitano - 1 (4) Mercato Metropolitano - 1 (5)

Vill redan tillbaks igen! De har dessutom en bio med Jurassic Park-tema i byggnaden, hur bra? Men vi skippade bion och åkte tillbaks öst för att göra oss i ordning för kvällen, när vi skulle fira Jennys födelsedag på The Gun.

I already wanna go back! And they also have a cinema with a Jurassic Park-theme, how good? But we skipped the cinema and went back east to get ready for the evening, when we were celebrating Jenny’s birthday at The Gun.

14642373_10154689637054044_2959421017056568446_n

Hejdå helgen! / Bye bye weekend!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *