London

Långpromenaden Parkland Walk

När min syster och hennes pojkvän var på besök här för några veckor sedan hann vi med att göra supermycket olika saker. En av dem var att gå en långpromenad, nämligen Parkland Walk. Den drygt fem kilometer långa promenaden går längs med en gammal järnvägslinje som numera är ett naturreservat.

When my sister and her boyfriend were visiting a few weeks ago, we managed to do so many different things. One of them was to take a long walk, the slightly over 5k Parkland WalkIt’s a former railway line that has been turned into a nature reserve.

Vi började från Finsbury Park-änden och gick till Highgate. Det var underbart väder för en långpromenad! Men det här är en vandringsled som det är många som går (och cyklar), så inte lika övervuxen och hemlig som vi hade väntat oss.

We started from the Finsbury Park end and walked to Highgate. It was great weather for a long walk! But it’s a trail that a lot of people walk (and cycle), so it wasn’t as overgrown and secret as we had imagined.

Det är en trevlig och lättgådd promenad, och det finns mängder av rolig graffiti att titta på längs vägen. | It’s a nice and easy walk, and there’s a lot of fun graffiti to look at along the way.

Och på flera ställen kan man se rester av när det var en järnvägsled, som det här gamla stationsfiket. | In many places you can see the remains of the time the trail was a railway line, like this station café:

På andra har naturen verkligen tagit över: | In others nature’s really taken over:

Och så finns det en creepy och rolig figur i ett av valven: | One of the vaults has a fun and creepy character:

Jag tror att det är smart att börja i Finsbury Park, eftersom Highgate är lite finare och verkade ha många trevliga pubar att äta på efter promenaden. Men det finns ställen även i Finsbury Park om man föredrar att börja i Highgate! Absolut värt att gå om man är sugen på en ovanlig Londonpromenad, och om man inte går den en helgdag som vi gjorde så kan jag tänka mig att det är väldigt fridfullt här.

I think it’s smart to start the walk in Finsbury Park, since Highgate is a prettier area and seemed to have a lot of nice pubs to eat in after the walk. But there’s plenty of options in Finsbury Park too if you want to start the walk in Highgate! It’s definitely worth a go if you fancy an unusual London walk, and I think it’ll be pretty peaceful up there if you don’t walk it on the weekend like we did.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 7 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *