Marrakech

Flower Power i Marrakech

Hippie tiden är sedan länge över i Marrakech. Många av våra gäster är återkommande och minns Marocko från 70-talet. Då körde  de omkring i WW bussar och rökte Kif -Men blommorna i håret har för länge sedan vissnat och piporna för länge sedan slocknat. -Trots det , så är Flower Power tillbaka i Marrakech!

Denna gång i form av ett kafé i en snyggt designad plantskola, Casa Botanica -Mitt på slätten mellan stad och berg.  Man ser det på långt håll: De enorma färglada vävarna i rött, gult och blått, som skyddar plantornar från direkt solljus och som annonserar  att man närmar sig ett projekt som någon lagt sin själ i.

Djupt inne bland plantorna öppnar plötsligt ett  färgsprakande liten glänta upp sig; Flower Power Café.

Inte ens den mest hårdhjärtade kan undgå att notera känslan för detaljer i båda meny, dekoration och omtanke för små och stora besökare välbefinnande.

Skaparglädje har fått vilt utlopp i galna färgkombinationer och roliga idéer. När du beställer lunch får du t ex ett fint hjärta med ditt beställningsnummer på och varje rätt serveras på hemmagjorda brickor -Enkla träbitar inslagna i fina omslagspapper.

Barnvänlig är det också! Barnen har en egen liten trädgård med lekstuga, planteringar, kaniner, åsnor och hönor. Här anordnas ekologiska födelsedagskalas, skapar kurser för barn varje helg och t om med yoga -med Marrakech egen, hel-tatuerade, yoga lärare från Californien -Mitt i bland plantorna!

Vissa ställen blir man bara direkt förälskad i -Och detta är ett av dem!

PSST! Riad Saba kan hjälpa dig ordna ett lunchbesök här när du behöver andrum från medinan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *