Marrakech

Lyx på Monstrets palats

Det finns ett Marrakech som ligger bakom höga murar och vars imponerande portar bevakas natt och dag av säkerhets vakter. Endast om du har de rätta kontakterna eller rätt mängd pengar -helst både och!- så släpps du in -Det är den krassa verkligheten.

(Nu i maj, kommer däremot miljontals biobesökare genom Sex & City II,  få ta del av denna lyxvärld- mot priset av en biobiljett.! Filmteamet var i Marrakech hela sex veckor förra året för att spela in. Bland annat i ett av de absolut lyxigaste palatsen)

Marrakech hemliga oaser

Vissa av dessa palats kan man få ett smakprov av, även om ens plånbok väger ganska lätt i fickan. Palais Rhoul är ett sådant.

I utkanten av Palmeriet ligger en oas som är så vacker att man nästan tappar andan: www.palaisrhoul.com (Rhoul betyder häftigt nog ”monster” på marockanska, fast det är helt enkelt familjens namn) Du behöver inte bo här, utan det finns möjlighet att uppleva denna oas under några timmars Spa behandlingar med påföljande lunch.  Här firade jag och min man 14 års dag tillsammans. Vi var rörande överens om att de kommande åren absolut skall fortsätta i samma stil.

Jag låter bilderna tala för sig…

Entré och bibliotek- i all enkelhet.

En cirkelformad pool är centrum kring vilket huset har byggts i bågform

Myshörna

Resturangen L'Abyssin -Rätt ställe för heta sommarnätter!

Restaurangen l’Abyssin ligger i en hörna av domänen och är helt fristående. Perfekt ställe för en candle light dinner…eller ännu hellre att fyllas med alla vännerna! I vilket fall; passa på att ta en månskens promenad genom trädgården till Palais Rhoul. Så här ser det ut nattetid:

Monstret by night

Spa’et kan jag rekommendera även om jag sörjer den store svarte mannen som förr tog emot en och gav riktig, unik och traditionell marockansk massage. Det innebar att du långa stunder snurrar runt i luften buren av hans händer och fötter. Därefter trycktes man med näsan mot hans navel ( så stor var han nästan!) och fick en dusch med rosenvatten. Det hela avslutades med att han puttade ner dig i den iskalla, 12-kantiga poolen!

Ren och skrubbad vid den 12 kantiga poolen

Som sagt, denne mirakelman är inte kvar. Han har flyttat till ett annat femstjärnigt -men ack så charmlöst!! -hotell (…Fast det är nästan att han är värd ett besök även där!) Men hammam- och spabesöket på Palais Rhoul är trots denna förlust -Fortfarande fantastisk!

Lunchen vid poolen efteråt är pricken över i:et och med ett iskallt glas ”Vin Gris” ( mellanting mellan vitt och rosé-typiskt marockanskt) Så känns livet som det ska!!

Nyskrubbad & Välvinad-Kan knappt bli bättre!

Förrättens presentation gav mig  äntligen en legitim orsak att införskaffa ett kakfat med många våningar (jag menar, såå många kakor äter man väl aldrig??) Fast för  marockanska sallader är det ju perfekt!

Lunchens entré

Vad avslutar man med? -Kanske med en bild av ett alternativ sätt att tälta? Vad väljer DU-gästrum eller tält?

Vad sägs om en natt i Lejon tältet?

...eller kanske Harems rummet?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

12 thoughts on “Lyx på Monstrets palats

 1. Åsa

  Va häftigt så man längtar dit Mia vbk ska vi sticka dit

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. jessikaklingspor

  Fantastiskt, blir helt hänförd! Och jag som alltid vägrat att tälta, men jag är beredd att snabbt ändra mig och checka in i Lejon tältet! Underbara bilder! Värdefullt att känna till denna oas! Tack!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. isabelnielsen

  Vet inte hur man definierar ordet Monster i Marocko men jag ar saker pa att jag inte delar deras definition 😉

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. Glinda Dushkin

  I had only previously seen 1 page when I googled into your website – I didn’t recognize how in depth it’s! Brilliantly accomplished! I hope you’ve earned awards for it, they’re deserved.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 5. free ipod

  i might not have supposed this had been useful a number of years in the past then again it’s funny the way years varies the manner you see numerous creative concepts, thanks with regard to the piece of writing it is actually pleasing to go through something clever occasionally instead of the standard crap mascarading as a blog on the net

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 6. Myrtis Riggen

  First of all I want to say great blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you do not mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your head prior to writing. I’ve had trouble clearing my mind in getting my thoughts out there. I do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually lost just trying to figure out how to begin. Any suggestions or tips? Cheers!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 7. chi hair

  Hello I wish to to share a remark here concerning you to definitely be able to let you know just how much i actually Loved this study. I must elope to aTurkey Day time Dinner but desired to leave you a simple comment. We saved a person So will be coming back following work to read more of yer quality articles. Keep up the standard function.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 8. Evelyne

  It’s a great pleasure to visit your website and to enjoy your excellent work! You have fine ideas. Really looking forward to read more! 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *