Marrakech

Lotus Club Marrakech

Louts fotos av Ivan Tersetchenko

Lotus Club var den första litterära klubben i USA och öppnade 1870 i New York. I Marrakech är Lotus Club långt ifrån litterär men väl så mysig!

Jag försöker variera mig vad gäller restauranger, men det är banne mig inte lätt när man väl hittat till Lotus Club!
Restaurangen ligger i de prunkande Hivernage kvarteren, som var Marrakech allra första villaområde. Beläget precis utanför den tusenåriga stadsmuren och granne med det legendariska lyxhotellet Mamounia. De senaste åren har Hivernage blivit de mest klubb- och restaurang täta området i Marrakech. De gamla villorna har tyvärr i mångt försvunnit men de som fått stå kvar har till min glädje, oftast gjorts om till restauranger.
Lotus foto: Ivan Terestchenko

kubanska lampor Foto:Karoliona Mathauserova

kubanska lampor Foto:Karoliona Mathauserova

Lotus Club huserar sen ca 2-3 år i Villa Eva från 30-talet. Här har arkitekten Antoine Van Doorne skapat en barock Glam & Chic atmosfär med ljusturkosa väggar, leopard mönstrade mattor och dominerande kubanska lampor -Ja, det låter inte riktigt klokt -men resultatet är läckert!

I köket styr två franska kockar och när jag var där härkvällen blev jag glatt överraskad av den nya menyn. Ett fåtal rätter i fransk-internationell anda; Ungtuppen med fikonsås och tabouleh inbakad i filodeg var bland det bästa jag ätit på länge!

Bar Lotus foto: Karolina Mathauserova

Bar Lotus foto: Karolina Mathauserova

Baren är central och musiken är oftast en blandning av jazz och soul. Emellanåt överraskar Lots Club med vilda zigenargrupper från Paris eller med modevisning med lokala talanger.

Oavsett du kommer hit för middag eller ett glas vid baren, så är läget rätt för att fortsätta in i Marrakechnatten! Runt hörnet ligger kasinot i Es Saadi hotellet, nattklubbarna Silver och Theatro samt flera restauranger och lounger.
…Fast jag är oftast ganska nöjd att stanna under min korkek på Lotus Club.

foto Karolina Malthauserova

foto Karolina Malthauserova

Lotus Club foto: Ivan Terestchenko

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

2 thoughts on “Lotus Club Marrakech

 1. Joakim Lloyd Raboff

  Hej! Tack för tipset med Lotus Club. Skall dit ikväll med familjen. Är här för att plåta till en guide om Marrakech och hinner bara inte med att besöka/uppleva alla underbara ställen som finns i stan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Ugg

  Spot on with this write-up, I truly assume this web site wants rather more consideration. I’ll most likely be again to read far more, thanks for that info.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *