Marrakech

Libanesiskt i Marrakech

Libanesiska Mona har förmodligen den minsta restaurangen i Marrakech. Den är pytteliten!….Men som vi alla vet så är det inte storleken det hänger på: Maten är fräsch, Mona helcharmig och dekoren-den gör dig glad!

Nu tänker du kanske, vad ska jag käka Libanesisk mat i Marrakech för?
Men faktum är när du ätit Tagine till både lunch och middag (förvisso olika recept och varierande ingredienser men ändå…) så smakar det gott med andra kryddor än spiskummin, paprika och rass el Hanout som omväxling!

La Cuisine de Mona är så långt ifrån ”tourist trap” du kan komma. Restaurangen ligger i utkanten av Marrakech moderna centrum men när du befinner dig i den pyttelilla oasen får du intryck av att vara på någon exotisk ö.

Jag har träffat Mona ett fåtal gånger men från första gången gav hon mig känslan att vi varit vänner sen länge och detta på ett väldigt varmt och naturlig sätt. Detta varma bemötande, bra priser (ca 25:- per smårätt) och fräsch libanesisk mat tillagad av vänliga marockanskor i knallrosa hucklen gör det till ett av mina absoluta favoriter!

Hur du hittar hit?
Ta dig till Pizzeria Niagara (alla taxichaufför vet var det är) gå av på parkering och titta till vänster när du har Niagara i ryggen. Ta den enkelriktade gatan till vänster några få meter ner så finner du Mona på vänster sida.

Eller ta dig till korsningen Route de Casa/Mohamed VI/Mohamed V. -Säg till taxin: ”Acima, Gueliz” (en supermarket som ligger på södra sidan i denna korsning)
Gå västerut ett kvarter( mot Pizzeria Niagara) Ta första till höger, så ser du på gatans vänstra sida en grönskande uteserverving. (missa inte de häftigt skulpterade trädstammarna på vägen!!)

…..eller ring Mona och be om vägbeskrivning: 0618 137 959
Adress: Residence Mamoune 5 n 115B, Marrakech

Något helt oväsentligt är: att liksom när t ex. en engelsman pratar franska så blir det en speciell accent, så låter det tydligen som libanesiska när en svensk (eller skåning??) talar marockanska. Otaliga är de gånger man antagit att jag är libanes när jag uttryckt mig på min stapplande marockanska. Jag måste erkänna att jag blir mäkta stolt när gubbarna i souken misstar mig för Libanes…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *