Marrakech

Utanför Jardin Majorelles grind

Ibland kan man ju bli lite anarkistisk till lynnet och tycka att såna där ställen som alla andra besöker , det skall jag minsann inte gå på. Näe, Off the beaten track ska det va’ och undvika alla ”tourist traps”.

Men nu finns det ju vissa adresser som ALLA besöker och av giltig anledning.
-Jardin Majorelle tycker jag nog får räknas som en sådan. Jag har tidigare berättat om trädgården och dess historia i inlägget: Yves Saint Laurents Marrakech

Som en helt naturlig utveckling vid en av Marrakech absolut mest välbesökta attraktioner, så har de senaste åren några trevliga butiker och framförallt ett fräscht fik/galleri/designbutik poppat upp.

Och det behövdes! För visst är kaféet på Jardin Majorelle fint, men varje gång jag går dit, så tycker jag nog att notan blev en större upplevelse än själva intaget….

Kaowa kan du äta en nyttig, prisvärd och god lättlunch i trevlig miljö. Du kan välja om du vill sitta i själva kafeet -eller om du är på det mer konstnärliga humöret- inne i det angränsande konst galleriet.

galerie 33

galerie 33

Välj ur en fantasifylld meny bland vitaminfyllda smoothies, sallader och wraps. Minibriouaterna, den klassiska nordafrikanska fyllda paketen, serveras här på i miniformat -Fortfarande lika syndiga-men goda…

Om du sedan, mätt och nöjd, fortsätter genom galleriet genom ytterligare en dörr; så Vips!:Du befinner dig i en elegant butik 33 Rue Majorelle.

Här finner du behändigt cirka 70 marockanska och Marocko-baserade designers -Samlade på ett och samma ställe!

Oftast afrikanskt och marockanskt hantverk och dito kläder, fast med en extra liten twist, som du inte hittar i souken.

…eller vad sägs om ett par innetofflor ( baboucher) gjorda av recyclade mjölsäckar?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *