Marrakech

Dansa kring midnatt

Många kommer till Marrakech för att festa men liksom i de flesta länder så är det inte mycket lönt att ta sig till nattklubbarna innan 01.00-02.00. För oss föräldrar; oss över 40; eller vi som helt enkelt har ett liv dagtid också är det ju inte så ofta man orkar dansa till soluppgången. Hur gör man då om man vill dansa men ändå var i säng innan 03.00?

Vi är ett gäng ganska ohämmade väninnor som helst lägger oss inom rimlig tid, men vars utekvällar ändå brukar sluta med dans-oavsett var vi befinner oss. Ibland har vi mer eller mindre dansat i ett hörn bakom gardinen och i vissa fall tror jag faktiskt att etablissemanget har skaffat sig ett dansgolv efter att vi har varit där….

Lilla charmiga Nouss Nouss bar har på senaste tiden möblerat om ( var det sen vi var där och dansade loss bland borden?) och verkar nu fokusera mer på dans än på ätande (vilket man helst skall undvika här)
Någon gång i månaden kommer DJ’s in från London och Paris. Publiken är en trevlig blandning om än mestadels ung (men även vi över 40 får vara där) och stämningen är skönt avslappnad.
Baren är lika galet inredd som resten av Nouss Nouss.

Bô & Zin är en av Marrakech trevligare restauranger som jag ofta återkommer till i guider etc. Förutom årets roligaste fest som hålls i maj varje år, så satsar de på onsdagar då de emellanåt har teman och givetvis helger. Kvaliten på Bô & Zin’s DJs är tyvärr varierande men musiken är garanterat bra när ägaren själv står vid spakarna!

Lugnet före stormen....

Lugnet före stormen....

Le Zinc är egentligen en lunch restaurang i Sidi Ghanems indistri område. Om du sätter upp dig på deras nyhetsbrev så får du en inbjudan till deras roliga temafester någon fredag i månaden. Restaurangens fullständiga namn är ”Le Zinc-Bistro des copains” och festerna känns verkligen privata. Oftast med stämning ända upp till taket och en mycket bra fast meny. Det finns risk att kvällen slutar med dans på baren….OBS!De har bara öppet kvällstid för sina fester

70-tals kväll på Le Zinc....

70-tals kväll på Le Zinc....

Lotus Club har ju ett alldeles egen blogginlägg (som du kan läsa här) och nuförtiden även Burlesque show vid namn Oh-La-la! -Här befinner du dig verkligen långt ifrån jellabas och täckta ansikten….eller något annat täckt för den delen. När showen är över så har ju alla hämningar brustit och det utbryter vild dans i det lilla utrymmet mellan bar och scen. Eller, i allafall när vi var där…

Oh-Lala på Lotus Club

Oh-Lala på Lotus Club

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 2 votes)

2 thoughts on “Dansa kring midnatt


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *