Marrakech

Internationell Dansfestival

I skrivandes stund -1-12 mars- pågår en fin liten festival för elfte året i Marrakech: ON MARCHE en internationell festival för modern dans.
affiche On Marche

Det är en liten festival som drivs av en handfull unga marockaner som lyckas samla dansare från Marocko, Belgien, Frankrike, Tunisien. Under nästan två veckor fylls Marrakech med föreställningar runt om i staden-På Institut Francais, ESAVs filmskola, på Dar Taqafa men även i medinan i Derb Ferrane och inte minst på Jema el Fna Torget.
ON MAR

Här hittar på fullständigt PROGRAM

Årets höjdpunkt sker i samarbete med Marrakech Biennalen (Läs mer om den i bloggen MB6) och visas på Dar Taqafa; Kulturhuset i Dadoudiat.

ON M

Denna höjdpunkt är en föreställning med den internationellt erkände dansaren och koreografen Sidi Larbi Cherkaoui från Holland (men av Marockansk härkomst). Får en novis våga sig på att säga att han kan liknas vid Alexander Ekman vid Cullbergbaletten? I vilket fall, Sidi Larbi Cherkaoui kan normalt ses på Europas största scener-Och nu får vi se honom i Marrakech! FANTASTISKT!

Hans mest kända verk är Sutra (du kan lätt hitta filmer på nätet) och är frukten av ett möte med de buddhistiska munkarna från Shaolin templet. Den rekommanderas varmt!
l cherkaoui

Klicka på länken nedan för ett smakprov av föreställningen visades i Marrakech 4D av Sidi Larbi Cherkaoui
http://bcove.me/9pgn9xh5

Vem sade att Marrakech endast är sol, couscous och ormtjusare?!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *