Marrakech

Häftig afrikansk konstmässa till Marrakech

Sedan 2013 har hela konstvärlden samlats varje februari i London för 1-54, den ledande internationella mässan för samtidskonst från Afrika. Men 24-25 februari 2018, öppnar 1-54 sin world tour i Marrakech innan den fortsätter till sina tidigare värdstäder; New York och London.

Afrikansk konst och design är väldigt hett världen över och 1-54 är menad som en hållbar och dynamisk plattform för konst från Afrika och dess diaspora. Mässan grundades 2013 av marockanskan Touria El Glaoui och visar konst från de femtiofem länderna som utgör den afrikanska kontinenten.

Helgen 24-25 februari står legendariska lyxhotellet La Mamounia värd för 1-54 i Marrakech, men alla gallerier runt om i staden har utställningar i samband med mässan. Även om du inte är i Marrakech under just mässhelgen så kan du se många av galleriernas utställningar nu och i vissa fall ända till maj.

Bland annat kommer några av mina konstnärsväninnor ha egna utställningar: Ghizlane Sahli Sanefors utställning på David Bloch art Gallery

Lori Parks utställning på lyxhotellet Palais Azziza finns att avnjuta från 22 februari till 30 maj.Jag kan varmt rekommendera att ta en långlunch vid poolen i samband med att ni ser Loris utställning.

I mina två nästkommande blogger kommer jag berätta lite mer om dessa två konstnärsvänninor.

Andra konstnärer som kommer visas under 1-54 är Mohamed Melehi (f 1936) som är en av Marockos allra största moderna konstnärer. Mohamed Melehi finner du på Loft Gallery

Några andra gallerier att hålla ögonen på är:
Comptoir des Mines Ett nyöppnat galleri ( i Marrakech Biennalens fd kontor och utställningslokal) mycket centralt beläget i Gueliz.
Montresso Art Foundation Ett urcoolt street art residence ca 40 min utanför Marrakech, som jag skrivit om i bloggen Graffiti bland bönder
Tindouf Gallery

Lär mer:
Om Hotell La Mamounia

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *