Ibiza

ibiza karaktärer #2: Dan Barak

Dan Barak, eller Dani som han mer är känd som, kommer från Israel, men har sedan många år bott utomlands.

Han spenderade många år i New York, innan han flyttade till Ibiza, tillsammans med sin fru Anna och dotter Mika.

Jag och min vän och kollega Emma Larsson, när vi gjorde vår artikel för DN om Ibiza ”Det fridfulla Ibiza” träffade Dani. I den intervjun säger Dani:

– Det bästa med Ibiza är att det precis som i en storstad finns människor från hela världen säger före detta New York-bon Dan Barak som tillbringat de senaste sju åren på ön.
– Samtidigt är du mitt i naturen och hittar nya fantastiska platser hela tiden. Det finns ett ordspråk på Ibiza som säger att du finner två vägar för varje ny du tar.

Dani har en passion.

Film.

Han har en liten filmstudio i en by på norra Ibiza, där han befinner sig tre dagar  veckan, och hyr ut filmer till Ibiza-folk.

Filmerna är av alla dess slag, men har alla en sak gemensamt: Dani har sett dem alla, och personligen köpt dem, valt ut dem, och har en speciell relation till dem alla.

De flesta filmerna är ”alternativa” eller ”konstnärliga” på något sätt; andra har ett budskap eller spirituell innebörd.

Dani tjänar egentligen inte så mycket pengar på detta, utan han gör det för sin kärlek till film och till människor på Ibiza, som kommer och stannar och pratar film en stund, medan de sitter i hans bekväma röda soffa eller bläddrar filmtitlar.

Dani visar filmer också. På sommarhalvåret sker det under bar himmel, och på vintern i ett mysigt rum med kuddar och soffor. Han har ett ganska stort följe på ön, folk som tycker om den sociala situationen; att mötas, dricka en chai, äta en bit hembakt kaka eller paj, och se en film. Han har en enorm databas med folk han känner genom film och liv och boende på Ibiza.

Dani skapar möten mellan människor. Han lever sin passion, tjänar knappt pengar på det, men blir rik på allt som händer tack vare hans passion för filmen. Dani känner de flesta ex-pats som bor på norra delen av ön. Bohemiska hippies som kom på 60-talet, unga nyförälskade-i-Ibiza-hippies och allt däremellan.

Dani är enormt omtyckt av alla som träffar honom. Han är även kallad ”ängel” och allt möjligt annat underbart. Han är ständigt leende, glad och han avslutar aldrig sina meningar. Faktum är, att Dani är väldigt speciell. Han behöver inte säga många ord, för att bli förstådd. Hans närvaro är enorm, och hans hjärta är stort och har plats för alla. Han verkar liksom finnas där, och förstå det mesta. Som en pappa, som beskyddar, med sin blotta närvaro.

Xuclas mamma är Danis hund. Hon heter Bella. Men detta är Xucla, när hon hälsar på hos sin Dani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *