Ibiza

Ibiza-Karaktärer #4: Jade Jagger intervjuad av RES

Tidningen RES intervjuar Jade Jagger om vad som är bäst i världen och hennes svar kan du läsa här.

Jade Jagger bor på norra Ibiza tillsammans med sina döttrar. Om hon har någon man vet jag icke!

Hon är en av öns kändisar som varit här länge, länge. Hon har ett stort, privat hus på norra delen av ön, och många vet vilken camino (grusväg) som leder dir, och många har varit på hennes privata fester. (Bland annat min pojkvän, som är en av ”the photographers” på ön.)

Jade pryder senaste Pacha Magazine’s omslag och inuti finner man en lång intervju med henne och hennes nu tonåriga döttrar. (Pacha Magazine fyllde 10 år i år, och är ett gratismagasin med mycket prestige. Pacha är den legendariska nattklubben på Ibiza, som är en av de första i sitt slag.)

Faktum är, att Jade var på omslaget av det första Pacha Magazine någonsin. Hon hade då på sig en silvrig Gucci-klänning och splashade runt i det kristallklara vattnet vid en av Formenteras stränder. Enligt Pacha var hon det självklara valet som omslagsmodell. ”Med sin rock ’n’ roll uppväxt och bohemiska livsstil är hon ett levande exempel på Ibiza’s zigenar-jetset som har gjort det till sitt livs kall att söka njutning och som gjort Ibiza känt för att vara en lekplats för en grupp med kreativa och internationella människor.”

Hon flyttade hit 1997, och säger i intervjun att hon minns mycket mer vildmark och caminos (grusvägar). När vägen till flygplatsen byggdes (den leder sedan till Santa Eulalia, San Juan, och Santa Gertrudis) kändes det som att Ibiza var på ”autobahn till det moderna livet.”

Döttrarna flyttades till ön delvis för att slippa växa upp med paparazzi konstant i hälarna. De gick i den engelskspråkiga skolan Mourna Valley och hade en idyllisk barndom i huset, med får, kycklingar, skog och sylt och marmeladgörande från alla frukter och bär som Ibiza så fritt delar med sig av.

Men när det var dags för högre utbildning tyckte Jade att det var bättre att ge döttrarna större möjligheter, och de studerar nu i London.

Döttrarna spenderar fortfarande alla somrar, jular och skollov på Ibiza, där de har stora familjemiddagar hemma i huset och vänner som hälsar på.

Döttrarna berättar i intervjun att deras vänner som kommer och hälsar på, vill gå ut till klubbarna, medan de själva är mer intresserade av att visa ”den stranden, den chiringuiton (strandbaren) först.

I RES’s intervju med Jade, frågar de ”bäst i världen” och på frågan playa, svara hon: Cala Xuclar.

Vill inte verka tjatig, men som jag skrivit innan, är detta stranden som min (finaste i hela världen) hund är döpt efter. Det är verkligen en pärla. Vacker, full av grönt smaragdvatten, en grotta, solnedgång, strand, inte många turister hittar hit, och en chiringuito med världens godaste tonfiskbocadillos och kall öl.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *