Ibiza

Så flyttar man i Barcelona

Igår den 1 December åkte skiten ut genom fönstret från tredje våningen med rep och starka killar. Det som var kvar efter vår garage sale, och veckans annonser på Barcelonas mesta, bästa och mest kriminella sälj- och annonssajt loquo.com

Sängen sålde jag till en klasskompis på Fotojournalistikkursen för €60. Han var nöjd och det var jag med.

Balinesiska garderoben ifrån marknaden Los Encantes ska nu firas ner, förbi grannarnas balkonger och ner till Carrer Verdi, full av lördagsflanerare.

Stolta över sitt verk, med high five och ryggdunk. Ingen dog. Alla levde.

Garage sale i fortsättning på Carrer Verdi. En tjej på väg till Cine Verdi för att se en film köpte två nattduksbord från ikea för €10. Två tjejer köpte coola stolar. Jag vägrade sälja det fina bordet Elin köpte på Alzhira, den coolaste antik- och art deco butiken på Carrer Verdi/Carrer D’Or. Franskt 20-tal och ursnyggt.

Katalanska flaggor vajar i vinden längs med min före detta gata Carrer Verdi. Jag kände mig smått sentimental när jag smällde igen dörren bakom mig med de sista kopiorna av nycklar inlåsta för alltid tillsammans med alla minnena från min tid i älskade, hatade Barcelona.

På väg till Tel Aviv och svärfamiljen kändes det som en tyngd som lyftes från mina axlar. En obeskrivbar Barcelona-tyngd av högljudda grannar, iskalla lägenheter på vintern och omöjligt att få ekonomin att gå ihop. Blandade känslor. Mycket rikare på många sätt. Många fler öl druckna och mycket mer Katalansk kulturell förståelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *