Ibiza

Can Curune och sommarvindar

Detta är uteterassen på Can Curune, en mötesplats med restaurang/bar/cafe, gratis internet för dom hippiesar som inte har det eller turister som inte vill betala, en affär som har precis ALLt på en mini-yta (och är DYR också!), lägenheter ovanpå, Ibiza World Family-butik precis bakom (vackra hippie chic-väskor) och anslagstavla med allt möjligt som säljes, bytes och annonseras.

Jag var här i fredags och åt en Menu del Día, detta spanska fenomen där man betalar runt €10 och får förrätt, huvudrätt, efterrätt eller kaffe, dryck, bröd och oliver/alioli. Det är ofta väldigt prisvärt och man håller sig mätt fram tills middagsdags vid 11 på kvällen.

På Ibiza är det inte lika vanligt med prisvärda Menu del Día som i resten av Spanien, så Can Curune rekommenderas varmt för den som söker denna utmärkta spanska institution. Drivs av en äkta Ibizenco-familj sedan många år och servicen är snabb och effektiv (oftast!)

I fredags vände vinden också och sommaren plötsligt bara kom. Himlen är klarblå sedan dess, inga moln, och temperaturen är upp till 20 grader. Säsong 2013… wow! Lugnet före stormen!

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *