Ibiza

Att köra bil på Ibiza

Det går inte riktigt att leva utan fordon på lilla Ibiza. Lokaltrafiken är långsam och går verkligen inte överallt. Vill man ta sig från plats A till B kan det innebära att byta i Ibiza stad och vänta långa stunder. Att leva utan bil eller motorcykel brukar anses som lite ”loco” på Ibiza. Helst ska man ha en stor jeep eller något annat som tåler alla gropiga grusvägar.

Denna bilden är tagen på den mesta ”motorvägen”- den som går mellan dom två ”största städerna”- Ibiza stad och San Antonio. Vägen är kantad av stora reklamskyltar för alkohol och klubbar. Temat är: FEST och SOMMAR.

Denna rondellen och flera andra rondeller runt Ibiza stad har ett fenomen som jag bara inte kan förstå: rödljus precis efter rondellen. Vilket innebär att ofta blir det stopp mitt inne i rondellen. Har man inte tappat syftet med en rondell då, liksom? Ska det inte vara så att det ska vara FLOW i en rondell? Jag blir lika chockad varje gång jag måste tvärbromsa inne i en rondell. Det sitter liksom i benmärgen, the flow. Suck. Spansk bakvändhet.

Längs med autobahn Ibiza Stad– San Antonio ligger några stora klubbar. Amnesia och Privilege. Även Underground, som är som namnet föreslår, lite underground. Och en exklusiv Italiensk restaurang som heter Las Dos Lunas.

Längs med denna vägen på sommaren, särskilt mellan timmarna 2 på morgonen till cirka 6-7 i soluppgången, ska man vara noga med att akta sig för höga och fulla klubbande människor som kan vingla rakt ut i vägen eller sitta vid kanten och röka cigg iklädda allt möjligt konstigt. Det kan vara förenat med livsfara för både dom och oss som kör vil. Ungeför som med kossorna i Indien. Fast på Ibiza-vis.

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *