Ibiza

MACCHINA: FRÄSCHT PASTAKONCEPT MED NEW YORK-STYLING

Detta är Macchina, fräsch, ny pastarestaurang på Carrer Asturies nära Metro-stoppet Fontana på gröna linjen, Gracia, Barcelona. Finns, som du kanske ser, ingen skylt; detta är designern’s tanke, att det ska vara lite mystiskt, a la New York.

Hela inredningen är pasta-inspirerad. Gamla pasta-maskiner på väggarna och pasta-burkar som lampskärmar. Bara väggar med blottade tegelstenar- NY-style…

Lite pasta-historia för den som är intresserad… på Katalanska, så klart! Gracia är VERY Catalunya. Härligt local.

Färgglada menyer med kombinationsmöjligheter.

Mer gott att välja mellan…

…och det bästa- italienska desserter! Pannacotta med skogsbär och tiramisu. Sjuuukt gott.

Och här står själva ägaren, Elad, och gör färsk pasta. Denna dagen, förra fredagen, var det full rulle och restaurangen var fullsatt all de fyra timmarna som jag hängde där. Det brukar inte ta slut på pasta, men idag gjorde det. Luftkonditioneringen var underbar i kontrast mot dom heta Barcelonagatorna och den alkoholfria ölen var läskande i min heta strupe. Måste också nämna att toaletterna var något av det coolaste jag sett- designat i väldigt fräsch stil, med massor av små speglar på väggen. Vanligtvis är toaletter i Spanien enormt osmakliga och äckliga, men Barcelona börjar ta form även i det departementet…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *