Ibiza

Ibiza sommaren 2014 nästan över…

Det var en jäääävligt lång och helt för varm sommar. Jag har spenderat mycket tid med att gömma mig från värmen och försöka svalka mig. Det känns som mitt nordiska DNA börjar bli mer och mer tydligt ju äldre jag blir. I Sverige klagar ju folk att fy fan va varm de eeee när temperaturen går över 23 grader. Jag kommer nog gå en grad neråt varje år. Nu börjar jag klaga vid 30 grader, förr kunde jag tycka 35 var ” härligt”… icke nu. Jag avskyr hettan. Den gör mig lat, och jag är vanligtvis full med energi, så detta leder till den traumatiska känslan av att vara fånge i min egen lata, varma kropp. Och inte mycket playa har det blivit heller. Så himla busy med livet. Inte förrän i September började vi åka till stranden (då är vi där vid 7-tiden tidigast, för gyllene kvällssol som inte bränner, det allra smartaste spanjorer gör! Att vara på stranden mitt på dagen när solen bränner farligt och det är helt för varmt… nej, det är bara för turisterna som sen ser ut som knaperstekta prinskorvar.

Detta lyckades vi med; att odla våra egna tomater. Dom var dom godaste tomaterna jag har ätit i HELA mitt liv. Andra plats får tomaterna i Grekland som också är heeeelt fantastiska men dessa… wow. Att ha vattnat varje dag och sett hur de växte… det blir repetition nästa år!!

I poolen. Tur den finns. Ett dopp svalkar oftast i typ tre minuter efteråt. Men dom tre minuterna är superfräscha. Sen dör man av värmen igen.

Och vi blev med en katt till. Han bara dök upp en dag i Juli och sa ”hej, jag bor här nu” och har inte lämnat oss sedan dess. Han var bara liten när han kom och är nu lika stor som Katten. Han fick heta Igor. Han dricker bara vatten från kökskranen och han sover hela dagarna, med alla tassarna uppåt.

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *