Ibiza

Ajajaj i Sinai! En ofrivillig skönhetsbehandling

Har du någonsin fått detta gjort? Trådar som hålls mellan händer och tänder på den som utför det och som river bort ansiktshår?

Det var första gången för mig, här i Sinai. Jag har sett det göras på andra men aldrig haft äran att få känna denna smärta själv. Aj aj aj!! Jag visste inte ens att jag ville ha en sådan här behandling. Vi vandrade runt i lilla spökstaden Nuweba, övergiven av turister sedan alla terrordåd i Sinai, och den här lilla mannen lockade först in min son med godis, sen min man med en cigarett, och sist mig med en kopp sött arabiskt te. Sen övertalades jag att sitta ned, och han jobbade snabbt. Först med trådarna, sen med en rosa gegga i ansiktet, och efter det steaming ur en gammal, smutsig apparat som verkade direkt livsfarlig. Efter det klippte han mitt hår, och voila, färdig.

Jag luktade rosafärgade kemikalier i flera dagar efteråt. Och inget nytt hår har börjat växa i ansiktet än. Vilken skönhetsbehandling!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *