Ibiza

Siesta

imageDet är en helt vanlig onsdag i juni på den lilla Baleariska ön Ibiza. Jag vaknade av min personliga väckarklocka Pi, 2 år, som ville titta på den ryska tecknade grejen smasha & the Bear och äta smör till frukost. Sen vaknade min israeliska man och ville ha kaffe. Sen kom vår holländska tillfälliga inneboende och berättade att han tappat nyckeln till vår bil som han lånade igår. Sen vaknade min 7 veckor gamla son och ville ha allt det som en bebis vill ha.

Sen körde jag med bebis och 2-åring till dagis. Lämnade 2-åring och körde till en affär för att köpa… Ja vad heter det på svenska? Insåg medan jag pratade med bebis (på svenska) att jag inte vet vad det heter på svenska. Alltså.. På spanska ”vaja fuerte” och på engelska ”safe”. Ja ja. Ett sånt som man lägger värdesaker i när man bor på hotell eller i hyrt hus. Det ska sättas in i ett av husen jag hyr ut under simmaren, i alla fall. Sedan vidare till santa Eulalia för bebis check. Han har gått upp ett kilo på mindre än en månad. Han växer så det knakar!! (Vilket konstigt uttryck. Ju mindre svenska jag pratar, ju mer reagerar jag på alla konstiga talesätt.) Sen expresshandlade jag lite olika saker innan jag kastade mig ut i bilköerna på väg till Ibiza stad. Alla vid denna tiden-precis före siestan- är hungriga, trötta, arga. Och det är hett.

Hämtade Pi och körde runt tills han somnade (daglig rutin) och en av få-Pi-att-somna rundorna är denna, förbi detta lilla gulliga blommande huset vid vägen mellan San Rafael och San Mateu.

Nu snarkar Pi ikapp med takfläkten och bebis börjar vrida på sig i bilstolen. Nu är det siesta. Tyst och lugnt. Hett utomhus. Inget rör sig utom katten som viftar med sin långa svans.

Om några timmar börjar livet igen med ny energi och fart.

 

Hasta Luego!!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Siesta, 8.0 out of 10 based on 1 rating

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *