Ibiza

Vackra Vinter

Denna vintern är väldigt vacker. December var den regnigaste Decembern på väldigt många år, men det ledde till den vackraste Januarin på väldigt länge. Allt är så gnistrande, grönt, rent, frodigt, friskt. Bara titta på detta vattnet (Cala Olivera, en liten relativt okänd strand) det är så man bara vill kasta sig i! Och titta på den lilla killen Pi, så söt han är. Och glad. Att det inte är massor med turister överallt. Att vi har ön till oss själva för ett tag. Kan andas lite. En paus. IMG_5336 IMG_5332

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Vackra Vinter, 10.0 out of 10 based on 1 rating

2 thoughts on “Vackra Vinter

 1. Hanna

  Har läst din blogg en del.
  Du verkar se Ibiza på ett väldigt kallt och med hatkärlek , varför bor du då där?
  Lider du själv av problem så du inte passar in i svenska samhället ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Svara
  1. Linda Karlsson Inläggsförfattare

   Hej Hanna!
   Det har tagit mig väldigt länge att svara på din kommentar. Jag kom helt av mig i mitt bloggande också. Du har rätt. Varför bor jag här, om jag är så uttråkad och kritisk? Det är sant. Mina inlägg är ofta ironiska, och jag uttrycker mycket negativitet.
   Och ja, jag har problem med att passa in i svenska samhället. Jag har alltid längtat bort. Jag växte upp i rosengård, Malmö och Norra Fäladen, Lund, som är enormt mångkulturella områden. Världen lockade sedan första dagen. Är också halv-blatte själv, så även hemma visste jag att världen inte bara var Sverige. Jag lämnade landet för 18 år sedan och tror nog att jag kan säga att jag aldrig mer kommer bo där.
   Ibiza har varit en mycket intensiv tid i mitt liv. Fått två barn här, byggt upp ett eget företag, sett 7 miljoner turister komma och gå varje år. Och sen varje vinter; totalt som en liten ö kan vara på vintern, med sin cirka 100,000 invånare. Du kan ju tänka dig vilka kontraster som finns här. Jag var imponerad av Ibiza och väldigt lockad hit innan jag flyttade hit på riktigt. Dess skönhet, dess känsla av att vara disconnectad från allt annat. Men ju fler år jag bott här, ju mer har jag kommit närmre sanningar om detta stället, och det är det jag har valt att dela med mig i min blogg. Förlåt från djupet av mitt hjärta om det inte känns bra för dig. Du kanske skulle föredra glättiga, ytliga inlägg om denna stranden, eller den där restaurangen, så som det ”ska vara”. Förlåt, Hanna.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *