RESbloggen

Bilfri söndag i Jakarta

RES medarbetare Hanna och RES webbredaktör Linda åkte till Indonesien i två veckor. Här kan du följa deras resa. Vi inleder med att upptäcka vad en bilfri söndag egentligen innebär. 


Klockan är sex på morgonen. Söndag. Istället för att mötas av ett morgontrött Jakarta råder fullt ös på gatorna utanför hotell Kempinski där vi bor. Varje söndag stängs all biltrafik av här mellan klockan sex och tio på morgonen för att folk ska kunna promenera, cykla, dansa eller vara med på allmän morgongympa.

Gatan kantas av försäljare. Vissa säljer solglasögon, andra bakso (den indonesiska varianten av svenska köttbullar). En äldre man som säljer honung visar oss sina bin. Några unga killar skejtar. Gatumusikanterna är många samtidigt som radiopop pumpas ut från gigantiska högtalare.

Gatufest!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *