RESbloggen

Green Village – ekolyx på Bali

På Bali finns många lyxresorter. Men ingen liknar Green Village som ligger på Ayung-flodens gröna sluttningar.

Här är nämligen allt gjort i bambu. Eller nästan allt: 80 procent av allt material är i bambu förklarar vår guide Febri (som också berättar att han fick sitt namn eftersom han är född i februari). Anledningen är inte bara för att det är estetiskt snyggt. Här är hållbarhet en hjärtefråga. Grundaren till Green Village, den kända smyckedesignern John Hardy, är samma person som startade Green School – en internationell skola där eleverna vid sidan av de vanliga ämnena  lär sig om hållbarhet och vikten av att vi tar hand om vår miljö.

Bambun som används kommer från lokala bönder runt om på Bali och på Java. Bambun transporteras sedan till Bamboo Factory – John Hardys egna bambufabrik där bambun tas hand om och omvandlas till både möbler och byggmaterial.

Green Village är egentligen ingen resort – även om det liknar en. De tio husen har olika privata ägare. Många av husen hyrs dock ut på Airbnb – allt från två dagar till ett år. Pris från: 400 dollar per natt för en villa.

För den som är intresserad arrangeras även halvdagsturer i området där man besöker både Green Village, Bamboo Factory och Green School.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *