Surf&Yogabloggen

Viva Barcelona ?✨

Heej, här kommer ett första inlägg från Jasmine, om Barcelona 🙂

Jag var nyligen och hälsade på en nära vän till mig som bor i Barcelona. Har aldrig varit där tidigare och måste verkligen säga att jag blev imponerad! Vilken vacker, kulturell och levande stad! ?✨

Vi bodde centralt i området El Born hos min vän och kunde promenera överallt. Fantastiskt att ta sig till fots, det blev flera mil om dagen. Dock fungerar det utmärkt att resa kommunalt också, vilket vi gjorde när vi skulle ta oss lite utanför stan. Tunnelbanan fungerar fint vart man än vill ta sig men rekommenderar verkligen att promenera så mycket som möjligt 🙂

Något att känna till om Barcelona (likt de flesta spanska städerna) är att dygnsrytmen inte är densamma som hemma. Man går ut och äter middag kl 22 på kvällen och om man kör en helkväll som det blev vid några tillfällen för oss, då är man inte hemma förens solen gått upp! Men det är fantastiskt härligt! Livsstilen i Barcelona präglar verkligen staden och man kan känna det så tydligt. En härlig och väldigt öppen känsla. Man får va precis som man vill och kan bara ta livet med en klackspark!

Arco de Triunfo de Barcelona :)

Ta en promenad genom Ciutadella parken och gå längs palmerna mot Arco de Triunfo de Barcelona som syns på bilden 🙂

En liten snap från lägenhetens franska balkong ut mot Barcelonas gator :)

En liten snap från lägenhetens franska balkong ut mot Barcelonas gator 🙂

Det är verkligen en färgglad stad med många inslag från den välkända katalanska arkitekten Antoni Gaudi. Ett av hans stora verk, La Sagrada Familia, började byggas år 1882 och är ännu inte färdigbyggt. Otroligt häftig byggnad som endast finansierats genom donationer (numera inträdesavgifter). Vi gick aldrig in och tittade utan hade siktet ställt på Park Güell, ca 5 km upp från Barcelonas stadskärna. Promenaden upp visar så mycket av Barcelona och parken är ett måste att besöka. Så vackert med världens utsikt över hela staden och havet. Det är en helt annan bebyggelse här uppe än nere i stan. Små charmiga hus, den stora parken och Gaudi´s färgglada verk. Barcelona har så mycket att erbjuda och på en weekend hann jag mycket men ändå så lite!

En av Park Güell´s fantastiska utsikter

En av Park Güell´s fantastiska utsikter

På kvällarna finns det mängder av restauranger att besöka, en favorit för oss blev La Luna. Jättefint med charmiga tegelvalv och maten var verkligen supergod! Rekommenderas även att gå på en spontan barrunda och se vad som gömmer sig bakom portarna.

Utsidan avslöjar ofta inte vad som finns att uppleva där inne. Våga kika in där ni inte annars hade gått ;)

Utsidan avslöjar ofta inte vad som finns att uppleva där inne. Våga kika in där ni inte annars hade gått 😉

Obligatorisk tapas och sangria :D

Obligatorisk tapas och sangria 😀

Om man vill ha lite mer lugn och ro och framförallt om ni söker en mysig strand utan massa försäljare, då ska ni hoppa på tunnelbanan och åka några hållplatser ut från Barcelona. Vi åkte till Badalona, ca 15 min bort. Det var en väldigt mysig liten ort med lång strandpromenad och massa små restauranger och butiker. Det var inte mycket turister här och man fick verkligen känna på den lite lugnare spanska kulturen. Stranden var jättefin och perfekt för ett yogapass 😉

IMG_3043

IMG_3087

IMG_3156

För er som vill följa min yogaresa så kan ni göra det på min instagram @jasminetimerdal och självklart kommer jag lägga upp massa inlägg här om min yogautbildning i Byron Bay i sommar 🙂

Hoppas ni fick lite Barcelona inspiration, kika även in Barcelona bloggen här på res om ni inte redan gjort det 🙂 Snart kommer Sebastian inspirera er alla att vilja testa på surfing, livets sport! 😉 Kram på er!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *