Surf&Yogabloggen

Marocko/Taghazout

Då tjejen och jag hade svårt att komma iväg tillsammans även denna vinter så bestämde jag mig för att göra min första resa helt själv.

Jag har alltid rest med flickvänner, familj eller med kompisar men har många gånger blivit rekommenderad att resa själv då det ska innebära ännu mera frihet.

Jag funderade först på om jag skulle åka tillbaka till Sri Lanka där jag och tjejen var för två år sedan men eftersom jag bara hade en veckas semester kvar och en begränsad budget, (på grund av den inplanerade resan till Indonesien nu i juni) så föll valet på Marocko.

Norwegian reade ut resor så jag hittade en flygbiljett för 2333kr till Agadir tur och retur inklusive surfbräda.

Jag bokade sedan boende via Xtravel som jag betalade 3495kr för inklusive frukost, lunch och middag. Då ingick även en surfguide som tog mig till det bästa spotet för dagen.

Soluppgång från hostelet.

Soluppgång från hostelet.

Det Hostel som jag bodde på hette Maroco Surfcamp och ligger lite utanför Taghazout men ändå inom gångavstånd till Tagazhout Beach, Banan Beach och Devils Rock vilket även var dem tre spoten som vi surfade mest vid. Det var ett mysigt och enkelt Hostel med trevlig personal.

Det finns tyvärr ingenting att göra i närområdet, förutom surfing, så vill man ha lite mer liv och folk i rörelse så rekommenderar jag att man bor inne i Taghazout.

Är man här för surfing, yoga och att bara ta det lugnt om kvällarna så är detta ett boende som jag verkligen kan rekommendera. Ett stort plus är att guiderna kommer att köra dig till dagens bästa surf spot.

Devils Rock blev resans favorit våg.

Devils Rock blev resans favorit våg.

Min favorit spot för denna resa blev Devils rock. Det är antagligen inte det bästa spotet av dem vi besökte men det var här som jag hade mina bästa sessions. En höger och vänster våg som är ganska lätta att ta passar perfekt för både nybörjare och för de lite mer erfarna surfare.

Det var tyvärr mycket folk i vattnet vid många tillfällen.

Det sägs dessutom att det en gång om året kommer späckhuggare in till viken för att jaga.

Hade ju varit en ganska fantastisk upplevelse.

Banana Point.

Banana Beach.

Ett annat spott vi besökte ganska ofta var Banana Beach, det är en lång lätt höger våg.

Kan även rulla in riktigt stora och fina vågor här, när förutsättningarna är rätt. Var ganska många surfskolor här då det är ett beach break. Detta breaket gick inte av varje dag men när det väl gick av så va det en väldigt rolig våg.

Solnedgång vid Devils Rock.

Solnedgång vid Devils Rock.

Första dagen åkte vi ner till Taghazout beach, ett beach break som levererade små cleana vågor. Är man här för att surfa för första gången så kan jag rekommendera denna beach men är du mer erfaren så skulle jag välja antingen Devils rock eller Banana Beach. Andra gången vi åkte förbi detta spot så var det väldig stökigt. Inget spot jag rekommenderar.

Om man inte väljer att bo i Taghazout så är det ett måste att åka och besöka denna lilla mysiga fiskeby.

Byn ligger vid havet med mysiga restauranger och små gränder där man kan shoppa allt från kläder till surfing prylar. Är en väldigt liten by som har blivit ett riktigt surfmecka. Vi åkte hit en eftermiddag och sattes oss på ett café vid havet och kollade när vågorna rullade in. Jag surfade tyvärr inte här men det såg ut som små cleana vågor.

En kaffe i Taghazout samtidigt som vågorna rullar in.

En kaffe i Taghazout samtidigt som vågorna rullar in.

Är man ute efter en semester med sol, surfing, yoga och en alkoholfri vecka så rekommenderar jag till 100% Marocko. Härlig och speciell natur, trevliga människor och fantastisk surfing för alla nivåer.

För fler bilder kolla på instagram: @swedensurfers

Två veckor kvar sen sitter jag och tjejen på ett flyg till Indonesien.

 

Allt gott

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Marocko/Taghazout, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *