Surf&Yogabloggen

Byron Bay

Heej från Byron Bay ?

När man kör in i Byron möts man av skylten ”Cheer Up ❤️ Slow down ☮️ Chillout” och precis så är det! Byron blev känt som en hippy, happy, alternative town efter att Aquarius Festival ägde rum här på 70-talet. Den speciella viben finns kvar och här tar man oftast livet lite med en klackspark. Det är en liten stad präglad av yoga, surfing och strandlivet överlag.
IMG_1851

Vi verkligen älskar livet i Byron. Stränderna är helt fantastiska, grym surfing, vacker natur, inga stora hotell eller resorts bara mysiga chill ställen överallt. Yogakulturen har också så extremt mycket att erbjuda. Det finns så mycket kunskap och otroligt bra yogastudios här. Och när du är ute i soluppgången och surfar med delfiner överallt runtomkring dig, då är livet bara helt magiskt, och det händer ofta här ???✨????‍♀️

IMG_4280

Watch out for Dolphins and Whales??? ?And surfers at Wategos Beach ???‍♀️??

Jag har börjat min yoga teachers training på Byron Yoga Centre med online studier nu innan en 20 dagars retreat i juli. Jag har bara varit uppe på deras retreatanläggning en gång hittills och hämtat böcker och kollat in omgivningen. Det ligger några minuter utanför stan, helt avskilt och jättevackert. Man odlar sin egna mat och har skapat en superfin miljö med fokus på enkelthet. Ingen lyx men väldigt fint, stilrent och jordnära. Tror jag kommer trivas riktigt bra där! ? På vägen dit kör man förbi Art´s Factory Lodge, ett väldigt populärt och häftigt hostel. Har inte bott där själv men det är en upplevelse bara att besöka och ibland har dem olika events. Kan va värt att kolla in: http://nomadsworld.com/hostels/australia/byron-bay/arts-factory-lodge

Bästa som finns att göra yoga på stranden?

Bästa som finns att göra yoga på stranden?

Det är alltid någonting som händer här i stan. Spelningar, arts and music events, yoga events, foodmarket varje torsdag förmiddag och man ser ofta skyltar med garage sale eller folk som säljer secondhand kläder vid sidan av vägen här och där. Det är en väldigt levande stad. Även om det nu är lågsäsong så är det ändå rätt mycket folk i rörelse och vädret är fantastiskt. De flesta dagar har det varit strålande sol och upp mot 25 grader. Så nu tillskillnad från sommarmånaderna här så kan man ligga på stranden utan att brinna upp ?☀️

Main Beach Byron

Main Beach Byron

Vi har fått en egen lägenhet en liten bit upp från centrum nära Arakwal National Park och Tallows Beach. Det är en Såå fin promenad ner till stranden genom Arakwal. Varje gång har vi stött på massa olika djur och det är väldigt lugnt och mycket mindre turister här. Nu vid lågsäsong kan vi ligga själva på stranden med bara några få personer som promenerar förbi då och då. Vid Main Beach (nedanför Beach Hotel centrala Byron) är det alltid rätt mycket folk men det har också sin charm. I solnedgången börjar drum circle spela och folk dansar, så härligt 😀 Solnedgången är fantastisk vid Main Beach och hos oss vid Tallows beach går solen upp i horisonten. Värt att kolla in vad det är för events på Beach Hotel vid ett besök i Byron, det finns något varje kväll, vi gillar bland annat måndagskvällens Reggae night 😉 http://www.beachhotel.com.au

Wallaby i Arakwal National Park?

Wallaby i Arakwal National Park?

Tallows Beach ?

Tallows Beach ?

IMG_3977

Soluppgången på Tallows Beach ?

Solnedgång vid Main Beach

Solnedgång vid Main Beach

Från Main Beach kan man promenera ut till The pass (populärt surfspot) eller åt andra hållet till Belongil Beach (surfspot). Fortsätter man från The Pass ut på udden så är nästa strand Wategos Beach. Wategos är ett äkta longboard surfspot där vi vid flera tillfällen surfat med delfiner och sett dem hoppa i vågorna och simma upp bredvid oss. Helt magiskt!!! Idag surfade vi i soluppgången och det var så många delfiner med oss i vattnet att det inte ens gick att räkna dem ?????? Vid ett tillfälle paddlade jag mot en våg och ser hur 8-10 delfiner kommer simmandes inne i vågen rakt mot mig. För en sekund blev jag orolig att jag var ivägen men dem fortsatte bara rakt under mig och lekte i vågen. Magiskt magiskt magiskt, Such a bliss moment?✨??

IMG_4124

IMG_4103

Wategos ???

Bästa starten på dagen!

Bästa starten på dagen!

Paradiset ????‍♀️?

Paradiset ????‍♀️?

Längst ut på udden ligger Cape Byron Lighthouse med fantastisk panoramavy in mot stan och Main Beach till vänster och Tallows beach till höger. På Tallows Bech finns flera surspots med lite snabbare och brantare vågor bättre för shortboards än The pass och Wategos.

Vy mot Cape Byron Lighthouse ?

Vy mot Cape Byron Lighthouse ?

Vy ner mot Tallows Beach från Cape Byron Lighthouse ?

Vy ner mot Tallows Beach från Cape Byron Lighthouse ?

Det finns så mycket att se och göra i Byron och det är en så härlig vibe här i staden. Kan verkligen rekommendera ett besök! Kika in på http://www.byron-bay.com om ni vill läsa mer. Jag kommer lägga upp fler inlägg om vår vardag här framåt. En vän kommer på besök om en vecka och vi kommer bland annat också ta oss upp till Cairns och The Great Barrier Reef om några veckor 🙂

Cheer up, slow down and chill out tills vi hörs snart igen! 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Byron Bay, 9.3 out of 10 based on 4 ratings

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *