SunExpress

Har Frankrike, Italien och de andra vinländerna fått en utmanare? Ja, det är i alla fall Urla Winerys ambition. Den Izmirbaserade tillverkaren vill sätta turkiska viner på kartan.

SunExpress

Under antiken bar staden det grekiska namnet Smyrna, i dag är den tredje störst i Turkiet efter Istanbul och Ankara. Men Izmir är inte bara en stad utan även en provins. En provins som inrymmer flera vackra sol- och badorter vid Egeiska havets kust.

SunExpress

Staden har genomgått en fullständig förvandling. Från att inte ha något att erbjuda turister för bara femton år sedan är hela Alacati i dag som ett enda stort boutiquehotell. Den har lyckats behålla en charm som annars ofta brukar försvinna när turister anströmmar till platser.

Izmir Old elevator är en av alla turistattraktioner i Izmir stad – en tur upp bjuder på en magisk solnedgång (om du åker dit i rätt tid det vill säga).

 

Boka din resa till Turkiet med SunExpress här.

SunExpress

En typisk turkisk frukost består av ägg, ost, gurka och tomat, oliver och nybakat bröd. De flesta frukostserveringar serverar det här och inte sällan i rikliga mängder. Se till att ha plats i magen om du beställer ensam.

SunExpress

Bra presenter, prisvärda småsaker och oemotståndligt myller i de klassiska basarerna. Så här shoppar du i Izmir.

Vi frågade några passagerare ombord varför de har valt Izmir.

 

SunExpress

Kebab i bröd, kebabtallrik och på sin höjd kebabsallad. Utbudet på de flesta svenska kebabhak är minst sagt begränsat. I Turkiet däremot är varianterna lika som landet är stort och det är lätt att gå vilse i menyerna. Här kommer därför en miniguide till några av de vanligaste rätterna.

SunExpress

Lyxhotell hittar du just nu till bra priser i hela Turkiet – inte minst i Izmir. Passa på att unna dig femstjärnigt för under tusenlappen, här är min lyxiga favorit.

SunExpress

Vindsurfing är mycket populärt i Alacati och det är inte så konstigt. Förhållandena är utmärkta, särskilt för nybörjare.