The Insect Experience

The Insect Experience

Kapstaden
Restaurang

Glöm tofu, sniglar och sojamjölk. Sydafrikanska entreprenörer har öppnat en pop-up-restaurang i Kapstaden som endast serverar gourmetmat gjord på insekter. Restaurangen "The Insect Experience" serverar bland annat kikärtslarv-kroketter och polenta pommes gjorda av nattfjärilslarver. Insekter äts traditionellt i flera delar av Sydafrika och pekas ofta ut som framtidens proteinkälla. Flera personer är involverade i projektet. Bland annat forskaren Leah Bessa som har utvecklat en alternativ mjölk (EntoMilk) som restaurangen bland annat använder till glass. 

Adress: 
242 Sir Lowry Road, Woodstock, Cape Town
Telefon: 
+27 84 869 9665
Öppettider: 
måndag: 11:00–20:00
tisdag: 11:00–20:00
onsdag: 11:00–20:00
torsdag: 11:00–20:00
fredag: 11:00–21:00
lördag: 11:00–20:00
söndag: Stängt