Aster

Aster

Skåne

Aster är en blomma som växer i västra hamnen i Malmö. Aster är också det senaste tillskottet i Malmös ständigt växande flora av hipsterkrogar. Att hitta hit är lite krångligt, restaurangen ligger inne på en gård på det som en gång var hjärtat på Kockums. Malmös gamla varv som gick i konkurs och lades ner på åttiotalet. Marken och de gamla fabriks- och lagerbyggnaderna ägs numera av fastighetsbolaget Wihlborg. De håller sakta på att exploatera området som nu ska kallas Varvsstaden. I samma komplex som restaurang Aster finns redan Gert Wingårdhs arkitektkontor. Snart ska hipstermjölken Oatlys huvudkontor flytta in. Med tiden ska det bli ett torg med små krogar och kaféer här.

Aster är en 80 stolar stor restaurang med en lika stor uteservering. Kökschefen heter Sahin Erdal. Han har jobbat på restauranger över hela världen. Senast var han på stjärnkrogen Ekstedts i Stockholm. Där lagar man mat över öppen eld och det är samma koncept i Asters kök. Vi har njutit grillad makrill (325 kronor) och halv vårkyckling (215 kronor). Bäst blir det förstås om ni tar in ett gäng rätter och delar. Grönsakerna kommer från krogens egen odling i Lund. Den har inte oväntat ett eget Instagramkonto. 

Menyn uppdateras varje dag och till maten dricker man förstås naturviner eller en lokalproducerad öl. Vi tycker även drinkar med handskuren is smakar fantastiskt. Förr hängde alla i Malmö på Bastard. Nu är det Aster som gäller. Vi förstår förflyttningen. 

Adress: 
Jagaregatan 6, Malmö
Telefon: 
+46 40 818 89
Öppettider: 
måndag: Stängt
tisdag: 16:00–00:00
onsdag: 16:00–00:00
torsdag: 16:00–00:00
fredag: 16:00–01:00
lördag: 16:00–01:00
söndag: Stängt