Stockholm, Sverige: Ellery Beach House ska öppna som planerat
Hotell

Ellery Beach House ska öppna som planerat

Från skaparna av Steam Hotel och Hotel Pigalle kommer nu Ellery Beach House – en läcker havsnära getaway på Lidingö utanför Stockholm. Här utlovas vibbar av dekadent 60- och 70-tal på vad man kallar för Stockholms enda beach club. Och ja – ägarna planerar att öppna som planerat i september, Coronakris till trots.

Citylivet känns långt borta i det lantliga landskapet längst ut på Elfviks udde på Lidingö. Här ska man kunna fly verkligheten där vacker natur, havsbris och strand möter padel, pooler, cabanas, biljardbord, boulebanor, musik, design och konst. Totalt har Ellery 14 mötesrum, 122 rum, 2 padelbanor, 3 pooler, 2 restauranger och 3 barer. 

– Att blicka framåt mot vår 10:e destination ger oss så mycket härlig energi just nu! Detta projektet tillsammans med stödet från alla gäster och samarbetspartners betyder allt. Vi har jobbat med Ellery i snart tre år nu och inget kommer stoppa den här lanseringen. Platsen längst ute på den här udden är som en dröm och vi är sjukt taggade, positivt nervösa och fast beslutna att leverera en ny sorts destination till Stockholm, säger Jonas Stenberg vd, ESS Group.

Den stora byggnaden från 1966 har under sina år hyst många olika verksamheter, bland annat kursgård och utbildningscentrum för dataföretaget IBM, men på senare år har här bedrivits hotellverksamhet under namnen Blue Hamam & Spa och Blue Hotel.  

– Om jag skulle försöka beskriva känslan och upplevelsen som vi försöker skapa så skulle jag börja med att säga blunda! Och så skulle jag be dig tänka på en stökig och charmig blandning av Malibu, Mad Men, fotografen Slim Arons, drunken sportsman och Beyonce, säger Jonas Stenberg.

Investeringarna uppgår till över 70 Mkr och arbetet har innefattat stora till- och ombyggnader av det före detta Blue Hotel. Nu är också den stjärnspäckade ledningsgruppen klar med Daniel Franzén tidigare vd på TAK, Sebastian Martinez tidigare från det anrika Hotel d’Angleterre i Köpenhamn, Carolina Blom närmast från en nyckelposition på Stockholmsmässan, Linette Johansson som ansvarat för Steam Hotels omtalade Voltage Lounge och Cecilia Bolandrina från GANT. Prisade och uppmärksammade Kökschefen Frida Nilsson från MJ’S är ansvarig för matkoncepten.

 

 

 

Publicerad: 2020-04-20