New York, USA: Bohemiskt boende bygger om
USA

Bohemiskt boende bygger om

1912 fylldes hotellet av överlevande från Titanic, ett decennium senare var det tillfällig hemvist för stadens tillresta sjömän. Men mest av allt är The Jane i Greenwich village, New York en mötesplats för vagabonder och tillfälliga turister med ''more dash than cash''.

Foto: Gregory Goode

Under hösten har hotellet restaurerats och man hyr nu ut tvåhundra rum för den som letar efter svunna tiders bohemiska Big apple. Ett femtiotal dubbelrum är utrustade med badrum, medan majoritetenpåminner om en första klass tågkupé från förra sekelskiftetmed gemensamt bad och dusch längst ner i korridoren. Här kan man hyra ett rum över en weekend eller bosätta sig i två månader.

"Mångaungdomar har en bild av det bohemiska New York, men har svårt att hittadet i dag. Mer eller mindre alla nya hotell här ser ut som nyaöverdesignade versioner av varandra. The Jane är hotellet jag självhade velat bo på när jag kom till New York för 25 år sedan", säger SeanMacPherson, en av två ägare och hjärnan bakom ombyggnationen.
2009 års upplaga av The Jane är lika delar trådlös internetuppkoppling och originaltapeter från 30-talet i varje rum.
Sedan några år utgör kvarterets populära Jane street theatre hotellets lobby och mötesplats, efter höstens renovering också med en terass med utsikt mot närliggande Hudsonfloden.
Som en följd av den ekonomiska situationen har The Jane sänkt priserna under vintern.

113 Jane Street, New York
+1 212 924 6700
Dubbelrum från 75 dollar under vintern
Lediga rum & priser

 

Publicerad: 2009-02-03