INTERVJU

Bäst i världen Jade Jagger

Apr 27, 2011

Jade Jagger är konstnär, designer och dj. Hon är 39 år och dotter till Mick och Bianca Jagger. Hon bor i London, på Ibiza och i Indien. I maj släpps Jade Jaggers andra designsamarbete tillsammans med Indiska. Vi bad Jade tipsa om sina favoriter i världen.

STORSTAD:
– Bombay. Alla invånare är så glamorösa och bär fantastiska kläder och vackra smycken. Jag älskar att handla på marknaderna och jag har haft så många otroligt roliga kvällar där.

Hotell i Bombay

STRAND:
– Cala Xuclar, alldeles i närheten av mitt hus på Ibiza. En vacker liten strand med ett grymt kafé som serverar grillade räkor och ibericoskinka.

Ö:
– Formentera, vattnet där är lika härligt som i Karibien. Det gnistrar.

Hotell på Formentera

KAFÉ:
– Bar Italia i Soho i London är alltid stället att gå till om du är ute efter en romantisk middag.

HOTELL:
– Nya W Hotel i London är vackert och har en gullig, liten klubb med den största discokulan jag har sett.

FLYGBOLAG:
– British Airways. Ett klassiskt flygbolag som alltid tar väl hand om mig. Jag ser fram emot att flyga deras nya förstaklass som verkar fantastisk.

NATTKLUBB
– Jezebel Loft Parties, så klart. Vi har en månatlig klubb i London och det är alltid helt fantastiskt. Förra året hade vi Kanye West och Fatboy Slim samma kväll i olika rum. Det var nära att vi rev hela huset.

BAR
– Hemingway Bar på Ritz i Paris är alltid väldigt glamorös. Jag brukar gå dit under Paris modevecka och man känner verkligen hur historien har gjutits in i väggarna av ikoner som Coco Chanel, Marlene Dietrich och Charlie Chaplin. Drinkarna är sublima och man får alltid ett uppfriskande gurkvatten till. Den optimala baren för gammaldags dekadens.

BUTIK:
– Jag älskar min egen butik i Goa. Det är nästan för roligt att ha en strandshop, jag vill bara öppna fler.

RESTAURANG:
– Jag älskar Berns asiatiska i Stockholm, de har många av mina favoriträtter.

PARK:
– Central Park i New York. Jag har så många barndomsminnen därifrån. Som hur jag och mina kompisar åkte rullskridskor och bara hängde runt. När jag går dit nuförtiden går jag alltid vilse, det är underbart.

PRYL PÅ RESAN:
– Min Ipad, för att surfa och för att titta på tv-serier när man är på väg någonstans. En riktig leksak!

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!