KRYSSNINGAR

Kryssa och lär dig något samtidigt

Jun 10, 2010

Är du intresserad av handarbete, har en särskild faiblesse för Macintoshdatorer eller tycker att biblioteket är en mycket härlig plats på semestern? Då kanske du ska överväga att boka en kryssning med Geekcruises.

Bolaget är amerikanskt och kör temakryssningar med namn som Mac Mania och Love of Quilting. Den gemensamma nämnaren för alla Geekcruises kryssningar är lärande. Programmen består av seminarier och föreläsningar och ombord finns såklart bibliotek och internetsalar. Vill man pyssla med annat finns de mer ”vanliga” kryssningsbåtattributen ombord – som swimmingpools och shopping. Middag kan resenären välja om den vill äta med likasinnade i diskussion av ämnet eller i enskild miljö med servering på rummet. Men det är inte bara ämnen ombord som behandlas – är du intresserad av historia kan du exempelvis följa med på tur längs Svarta havet och Medelhavet för att ta fördjupa dig i det gamla Turkiet och antika Grekland.

Läs mer på: geekcruises.com

Mer från RES

Foto: Unsplash.

Handplockade tips

8 sommarmåsten i Neapel

Neapel är en oslipad diamant. Stor, rörig, ganska ruffig och med bitvis vansinnig trafik. Men också vacker, spännande och full av otroliga kulinariska upplevelser. RES listar var vi i sommar helst äter, dricker och sover i Kampaniens huvudstad.

LeVel33 i Singapore. Foto: LeVeL33 Craft-Brewery Restaurant & Lounge Facebook.

Handplockade tips

10 takbarer att möta sommaren på

Från världens högst belägna urbana mikrobryggeri till 450 kvadratmeter utomhusterrass på 27:e våningen. Ett av de bästa sätten att bekanta sig med en stad på, är på en takbar. Häng med till tio höjdare.

Hillcrest Farmers Market i San Diego. Foto: Pressbild.

Handplockade tips

Matlust: 8 av världens bästa matmarknader

Torghandel har varit en del av europeiska, asiatiska och afrikanska kulturer i århundraden. Från historiska klassiker i Budapest till moderna ”gastroupplevelsekoncept” i Madrid, detta är åtta fantastiska matmarknader du inte får missa ute i världen.