BLOGGTÄVLING

"Nyplockad sparris med Rieslingvin är svårslaget"

May 20, 2015

Första paret ut i vår tyska bloggtävling var Pelle och Veronica Hästesko. På fembarnsföräldrarnas lott stod en resa genom matens och vinets Rhendalen. Nu är de hemma i skånska Höllviken igen och sammanfattar sin vistelse i Tyskland.

En kulinarisk tripp genom vackra Rhendalen. Det stod på agendan när vårt första tävlingspar gav sig ut för att blogga i Tyskland. Fembarnsföräldrarna Pelle och Veronica Hästeskos resa har ni kunnat följa på deras blogg Passion for Wine & Dine och när paret nu återvänt hem till Höllviken i Skåne passade vi på att höra efter hur de har haft det.
– Vår resa till Tyskland var väldigt lyckad från flera olika perspektiv. Vi fick uppleva ett område i Tyskland som är helt fantastiskt, där människor är enormt gästvänliga och där miljön är helt outstanding. Att se den vackra Rhendalen med floden och dess sluttningar var enastående, med slott som poppade upp höger och vänster. Sedan fick vi naturligtvis njuta av den goda maten och drycken. Nyplockad sparris med Rieslingvin är svårslaget. Det kändes som om man verkligen fick det bästa av det bästa.

Vad var resans höjdpunkt?
– Resans höjdpunkt måste vi säga var hotell Lindenwirt i Rüdesheim. Först och främst är Rüdesheim en mycket vacker stad, i en vacker dal där alla vi mötte var otroligt trevliga. På hotell Lindenwirt fick vi äran att lära känna ägarinnan – Marlene Breuer. Hon var enormt trevlig och tillmötesgående, och det var imponerande hur mycket tid hon ägnade oss. Detta trots att hon drev hotell, flera restauranger, bageri, kafé, samt vinodling. Personligheten från Marlene Breuer reflekterade också personalen. Alla som arbetade där hade ett stort leende på läpparna och var personliga ,men samtidigt väldigt professionella. Vi fick uppleva väldigt god mat och dryck, festlig stämmning, samt en generell stämning som är svår att hitta någon annanstans. Vi kan varmt rekommendera alla att avlägga ett besök på hotell Lindenwirt i Rüdesheim.

Hur tycker ni att det gick att blogga?
– Det gick väldigt bra, och framför allt var det väldigt roligt. Vi tycker att vi lyckades väldigt bra – med en blanding av humor, inlevelse och värdefull information. Kortfattat kan vi säga ”Vielen Dank für Alles”.

För Pelle och Veronica följer nu en spänd väntan tills vinnarna i bloggtävlingen utses. De har fyra andra par att tävla emot, bland annat Gisela och Emma som gav sig ut på en designresa förra veckan.

Mer om bloggtävlingen hittar du på kampanjsidan.

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!