Dubai, Förenade Arabemiraten: Dubai Mall - mycket mer än bara shopping
För den som vill se fontänshowen från nära håll kan man åka båt ut.

Dubai Mall - mycket mer än bara shopping

Dubai Mall är världens största köpcentrum med i princip vartenda märke representerat. Men Dubai Mall erbjuder mycket mer än bara shopping. 

Av: Linda Larsson

Hotell i Dubai

Burj Khalifa

Burj Khalifa – världens högsta byggnad ligger kloss i kloss med Dubai Mall. Ett besök upp är ett måste om du är i Dubai: utsikten är spektakulär. Byggnaden påminner lite om en gigantisk julgran och vackrast att beskåda nattetid, när det är mörkt ute.

Dubai Fountain

Varje hel- och halvtimme kan du se en fontän som "dansar" till bland annat Michael Jacksons "Thriller" eller Whitney Houstons "I will always love you". Världens största fontänshow, vars vattenstrålar skjuter 140 meter upp, kommer inte att göra dig besviken. Dessutom – showen är helt gratis.  

Platinum Cinema

Varför inte lyxa till det med lyxbio när du ändå är i lyxens mecka? På REEL cinema inne i Dubai Mall tas din bioupplevelse till en ny nivå – VIP treatment utlovas med en lounge att hänga i innan bion börjar och väl inne i biosalongen: en stor fåtölj, filtar, kuddar och ett litet sidobord med en knapp att trycka på för personlig butlerservice. 130 dirham (cirka 330 kronor) kostar det extra lyxiga biobesöket. "Vanlig" bio kostar 35 dirham (cirka 90 kronor).

Dubai Ice rink

Att åka till öken för att åka skridskor må kännas lite märkligt och är en smått surrealistisk upplevelse. Men också ett bra alternativ när du är trött på att shoppa och alldeles för mätt för att orka med ännu en fika. Kostnad för skridskohyra är från 60 dirham (cirka 150 kronor) för vuxna, 30 dirham för barn. Barn kan hyra små "pingviner" som hjälper dem att ta sig runt utan att trilla.

Dubai Aquarium and Underwater Zoo

Dubais Aquarium and Underwater Zoo kan upplevas på lite olika sätt. Den 10 miljoner liter stora tanken får du en glimt av inifrån Dubai Mall men vill du in i tunneln och upptäcka mer måste du betala. Tanken rymmer tusentals vattenlevande varelser, bland annat ett hundratal hajar och rockor. För vuxna kanske ett dyk i tanken kan vara något som tilltalar?

Publicerad: 2016-10-20