Bordeaux, Frankrike: Marathon du Medoc: drick vin och spring maraton
Vackra Medoc arrangerar ett annorlunda maraton i helgen där löpare dricker vin istället för vatten. Foto: Istock.
Nyhet

Marathon du Medoc: drick vin och spring maraton

Att dricka vin är generellt ingenting som associeras med löpare men när Marathon du Medoc arrangeras i Frankrike i helgen är det precis vad du ska göra: dricka vin och springa. Helst utklädd till en prinsessa eller någon annan sagofigur.

I helgen arrangeras det berömda maratonet ”Marathon du Medoc” precis utanför Bordeaux i Frankrike, i regionen Medoc. Förutom att rutten är väldigt vacker, genom vinodlingar och förbi sagoslott, är vin den stora anledningen till varför loppet har blivit känt bland löpare världen över. Vid stoppen erbjuds nämligen inte bara vatten – utan också vin och franska delikatesser såsom ost, ostron och gåslever. Syftet är att man ska smaka sig igenom regionens stora utbud av viner (samt äta sig mätt på franska delikatesser). Ja, och sen ska man vara utklädd också. Temat i år är "sagor och legender" så förbered dig på att se många prinsessor och drakar i loppet (lagom lulliga och runda om magen).

Du har 6 timmar och 30 minuter på dig att avsluta det 42 kilometer långa loppet (och fylla magen med så mycket vin och mat du orkar).

Här läser du mer om loppet.

Publicerad: 2016-09-09