RESTAURANG

Han vill bli av med sina 3 Michelinstjärnor

Jan 29, 2018

Tre Michelinstjärnor är många kockars våta dröm, men det är inte alla som är förtjusta i den prestigefyllda utmärkelsen.

Sébastian Bras, som driver Le Suquet i södra Frankrike, har till och med hört av sig till guidens redaktion i hopp om att bli av med de stjärnor som restaurangen ståtat med i närmare 20 års tid. I ett videoklipp på sin Facebooksida berättar Bras, som tog över krogen från sin far 2009, att han vill fortsätta att driva verksamheten, men det i lugn och ro, vilket han inte anser sig få så länge restaurangen finns inkluderad i Michelinguiden. Enligt Agence France-Presse har Michelinredaktionen nåtts av Bras uppmaning, men hälsar att inga uteslutningar sker per automatik samt att guiden är till för kunder – inte kockar och restauranger.

 

Mer från RES

Porto Cruz Terrace Lounge 360º. Foto: Pressbild / Espaço Porto Cruz.

Handplockade tips

7 (nya!) upptäckter i Porto

Lissabons lillasyster Porto korkar upp med vin, kultur och otroliga hotell, mitt i smeten i en världsarvslistad stadskärna.

Simon Rogan utanför sin trestjärna L’Enclume i engelska Cumbria. Foto: Pressbild / Three Stars Group.

Handplockade tips

4 matdestinationer att hålla koll på 2024

Resor och mat hänger omistligt ihop, det är sedan gammalt. Men finns det några särskilda platser som foodieresenärer bör zooma in på just nu? RES:s redaktion delar med sig av fyra spaningar på matdestinationer vi i år upplever särskilt spännande.

Peruanskt på taket till hotellet The Madrid Edition. Foto: Oroya at Edition Facebook.

Handplockade tips

5 krogfavoriter i Madrid

Årets europeiska huvudstad för gastronomisk kultur är – Madrid. Det här är våra fem senaste favoriter.