Reseguide

Jätteguide till New York

Vem älskar inte New York? Och speciellt under sommaren? Strosa runt och ät glass i Central Park, drick cocktails på en cool takbar, var den turist du faktiskt är och ta båten ut till Frihetsgudinnan från Lower Manhattan. I RES stora guide till New York bjuder vi på över(!) 140 tips. Varsågod!

Annons

Restauranger

Dubrovniks bästa restauranger

Dubrovnik är en väldigt trevlig kuststad att semestra i – och dessutom bjuder staden på väldigt mycket gott att äta. Ska du unna dig en lite lyxigare måltid, gå hit:

Restauranger

Kapstadens bästa restauranger

Nu är det vinter i Kapstaden men att resa off season är ej att förakta. Turisterna är färre och färre turister betyder att det finns en större chans att få bord på de annars, under sommarmånaderna, smockfyllda restaurangerna. Här är några vi tycker du ska unna dig om du är där just nu:

Shopping

Miamis bästa shopping

USA är ju lite utav ett shoppingparadis så väl i Miami – passa på att shoppa loss.

Mat & Dryck

Typiskt danskt i Köpenhamn

Pölse istället för köttbullar. Rågbröd istället för limpa. Wienerbröd istället för kanelbullar. Dansk matkultur skiljer sig från svensk. Hit går du i Köpenhamn för att äta och dricka typiskt danskt...

Kaféer

Dubai's mysigaste fik

Fika må vara ett svenskt ord men nog är de bra på att fika i Dubai. Dubai är kanske inte heller känt för sina mysiga fik men visst finns dem.

Hotell

Budapests snyggaste hotell

Budapest är en snygg stad där det är värt att unna sig, allt från goda middagar till sjyst boende. När det kommer till just boende rekommenderar vi att du unnar dig följande hotell:

Se & göra

Monacos bästa trädgårdar

Monaco är drömresmålet för alla botanister. Monacos trädgårdar är inte bara är vackra att strosa runt i – de är också vetenskapligt intressanta.

Se & göra

3 sätt att upptäcka Boston

Boston må inte vara lika stor som New York, Chichago och Los Angeles – men just det gör staden så charmig. En promenadvänlig och vänlig stad där historien hela tiden gör sig påmind. Här tipsar vi om tre sätt att upptäcka staden:

Reseguide

Reseguide till Warszawa

Warszawa är en stad som länge har hamnat i skymundan bakom sina småsyskon Gdansk och Krakow. Men nu är det Warszawas tid i rampljuset. Staden är en av Europas mest omtalade bland weekendresenärer på jakt efter "nästa destination".