Resmål

Detta är världens minst besökta land

Bara 2 000 personer besökte landet under förra året, enligt statistik från Världsturismorganisationen, UNTWO. Och landet är… 

Annons

Hotell & restaurang

Noi – ny restaurang på Nobis Hotel i Stockholm

Ut med Italien och in med hela Europa. Stefano Catenacci och kollegorna i Nobisgruppen har bytt ut den italienska restaurangen Caina i hotellets källarplan till Noi som uppvisar en meny med influenser från hela Europa.     

Hotell

Hotell - 4 favoriter i Barcelona

Barcelonas hotellscen är dynamisk och händelserik. Här finns ett brett spektra av ställen att bo på: från de enkla, trevliga vandrarhemmen för de yngsta partykidsen till exklusiva hotellpalats för glitteratin. De här hotellen är definitivt inte nyast i klassen – de är våra stabila favoriter.

Flyg

Flyget försenat – 9 av 10 har inte koll på sina rättigheter

I dag är det Internationella konsumentdagen och en färsk undersökning visar att 88 procent av svenska flygresenärer inte känner till sina rättigheter om flygresan blir försenad.

Barer

Kapstadens 5 bästa barer just nu

Kapstaden är fullt av barer, nattklubbar och klubbar med alla möjliga inriktningar – jazzklubbar, ginbarer, speak easy, takbarer, rooftop bars, musikbarer, dj:s, livemusik, vinbarer och hemliga barer. Här är våra favoriter just nu. 

Uppfinning

Svensk superbyxa redo för världen

Johan Wellander hade en vision – att skapa de optimala byxorna att resa i.

Hotell

Lissabon – de 4 hetaste hotellen i Eurovision-staden

Lissabon har mycket välförtjänt fått strålkastarljuset riktat mot sig i vår och staden har klättrat hastigt på listorna över vårens populäraste resmål. Särskilt välbesökt lär Portugals huvudstad bli under finalen av Eurovision Song Contest i april, så passa på att boka hotellrum kvickt om du vill bo med stil. Här är våra hetaste tips i olika prisklasser – från snygg men billig budget till mest prisvärda lyxhotellet.

Reseguide

Reseguide till Hongkong

Hongkong är en världsmetropol av rang som förutom galna marknader, finrestauranger med Michelinstjärnor och coola takbarer med magnifik utsikt erbjuder vackra vandringsleder i omkringliggande berg och kajakturer runt om i Hongkongs magiskt vackra skärgård.

Reseguide

Globetrotterns bästa Londontips

Lovisa de Geer lever sitt varumärke. Hon driver resebyrån och inspirationssajten World Citizen, och med 200 resdagar per år får man allt medge att det är precis vad hon är – en världsmedborgare. London är en av hennes favoritstäder och vi bad henne att dela med sig av sina bästa tips och favoriter i den brittiska huvudstaden. Och snäll som hon är gjorde hon det.

Se & Göra

Här är Lisebergs dyraste och största åkattraktion någonsin

Valkyria är namnet på Lisebergs gigantiska bergochdalbana som öppnar i sommar.