Kebab i bröd, kebabtallrik och på sin höjd kebabsallad. Utbudet på de flesta svenska kebabhak är minst sagt begränsat. I Turkiet däremot är varianterna lika som landet är stort och det är lätt att gå vilse i menyerna. Här kommer därför en miniguide till några av de vanligaste rätterna.
Döner Kebab
Den sort som vi oftast rätt och slätt kallar för kebab i Sverige. Kött som pressats samman och som sedan tillagas i en roterande grill varifrån man hyvlar av remsor från det cylinderformade stycket.
Iskender
En form av döner kebap, men skivorna är bredare och tunna. Över köttet hälls tomatsås och hela rätten serveras ovanpå pitabröd med en stor klick yoghurt till.
Cöp sis
Små grillspett - ofta av lamm.
Köfte
Köttbullar. Smakar rätt likt vår svenska variant, men i stället för brunsås är det tomatsås som gäller för den turkiska varianten.
Sis Kebab
Stora bitar kött på ett grillspett. Kyckling, lamm eller biff.