Barboun Shoreditch
RESTAURANG

Barboun Shoreditch

London

Om

Stort, stilrent och smakrikt. Med Fezile Ozalgan som kökschef öppnade kock Hus Vedat i december 2019 sin tredje restaurang, och lovorden har inte låtit vänta på sig. På Barboun handlar allt om matlagning som härstammar från det gamla Levantens kuster: en kombination av cypriotisk, turkisk, libanesisk, syriansk och israelisk kokkonster, framför allt förberedd över öppen eld. Tänk tilltugg, småtallrikar, stora tallrikar och sidorätter lagade på så vis att de går att hugga in på gemensamt. Vilket vi gör; vi delar på svärtad aubergine, aprikos- och honungsgrillad saganaki, vindolmar fyllda med bulgur, vitlöksyoghurt och syrade körsbär, chilimarinerad rotselleri samt en tahinifondant med sesam- och hasselnötsglass. Allt är dock så ”finger-lickin’ good” att det inte hade varit svårt att äta upp på egen hand. Tips: para maten med de libanesiska och brittiska rödvinerna. Det första aromatiskt och kryddigt, det andra uppfriskande, lätt och producerat av Londons första urbana vineri. Vägg i vägg med öppen planlösning ligger industri-chica hotellet Hart om du blir så mätt och belåten att du föredrar stupa i säng på plats.

Kontaktinformation

Adress

61-67 Great Eastern Street, London

Telefon

+44 20 3995 3622

Öppettider
måndag: 06:30–23:00
tisdag: 06:30–23:00
onsdag: 06:30–23:00
torsdag: 06:30–23:00
fredag: 06:30–23:00
lördag: 06:30–23:00
söndag: 06:30–22:30

Läge

Annat du kanske gillar från London

Pastaio vid Carnaby i Soho. Foto: Pressbild.

Handplockade tips

Londons bästa pastakrogar – 11 italienska höjdare

I den brittiska huvudstaden pågår en pastarevolution. RES har ätit sig genom elva av de främsta snackisarna – och hittat såväl ultraromantiska kvarterskrogar och Instagramvänliga trattorior som minnesvärda Michelinrestauranger och gamla klassiker som står sig än.

Raffles at the OWO. Foto: Pressbild.

Handplockade tips

Miniguide: Londons bästa lyxhotell

Få städer gör lyxhotell som den brittiska huvudstaden. Här finns allt, från gamla sofistikerade klassiker till ultracoola designhotell. Detta är RES:s bästa tips på hur du övernattar lyxigt i London.

The Heritage Suite på Twenty Two. Foto: Pressbild.

Recension

Hotellrecension: The Twenty Two, London

Förra våren öppnade boutiquehotellet och medlemsklubben The Twenty Two på Grosvenor Square i flådiga stadsdelen Mayfair. RES checkade in för att se vad en gäst får för pengarna.

Mer från res

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!