Den svenska hotell- och krögarfamiljen Catenacci ligger bakom detta hotell i en fastighet med fina anor från byggåret 1576. Här har det tillverkats både olivolja och tvål under århundradena. Och självfallet har huset varit ett storslaget hem för några av öns många förmögna handelsfamiljer. Sedan några år är det ett litet boutiquehotell med 31 rum. Inredningen har Gert Wingårdhs arkitektkontor som vanligt fixat åt Nobis, utsidan har de lokala arkitekterna Jordi Herrero och Eduardo Garcia Acuna fixat. Vi gillar förstås det snygga grönvita golvet med sten från ön. Stilen är elegant, men det är inte sterilt som i många hotellfoajer nu för tiden.
En kul detalj är att varje lampa i hela hotellet är unik. En annan häftig detalj är tornrummet. Här stod man och spanade ut över havet och när främmande fartyg närmade sig sprang man ner till hamnen och försökte sälja sin olivolja.
Vi har testat frukosten och den gav mersmak. Vi kommer gärna tillbaka och äter middag i matsalen. Bakom fastigheten finns ett poolområde som är så stort att man inte behöver åka ner till stranden. I början var det mest svenskar här, men numera har även britter och amerikaner upptäckt hotellet. Om du vill bo mitt i Santa Catalina-smeten är detta hotell en aning i utkanten, men att gå ner till stadens absoluta hjärta tar bara några minuter.