RES TV

Rickard Söderberg: ”Alla är så vänliga i Genève”

Oct 03, 2018

Genève tog RES TV:s programledare Rickard Söderberg med storm (och tvärt om förmodar vi) så därför har vi förhört oss om vad han egentligen tyckte, så här i efterhand.


Hej Rickard! Berätta om Genève – vad var din personliga upplevelse av staden?

– Det var som att gå in i en snöglob och skaka, plötsligt var man omgiven av fantastiska platser man nog bara trodde man skulle se just i snöglober i en souvenirbutik. Men plötsligt stod jag där vid världens högsta fontän, världens största klocka och världens läskigaste kyrktorn.

Var det något som överraskade dig?

– Alla vi mötte var så otroligt vänliga, men det överraskade mej nog inte riktigt, för det hade jag hört innan att de skulle vara. Och den mest omtumlande upplevelsen som jag kommer att bära med mig är att stå utanför FN:s högkvarter, som ju ligger mitt i stan, där skrivs verkligen världens fredshistoria.

Hur mycket choklad innehöll din resväska på hemvägen?

– Min resväska innehöll en del choklad – men den mesta var redan i min mage, haha. Att uppleva hantverket hos chocolatiererna var otroligt inspirerande. Och gott. 

Har du börjat odla ett klockintresse efter resan?

– Om jag skulle bygga en klocka till så skulle jag förmodligen aldrig någonsin mer veta vad klockan var. Det var en total utmaning att med mina grova fingrar och dåliga tålamod bygga ett sådant ur, men det var väldigt kul och jag är grymt nöjd med resultatet. Nu ska jag bara se vilket kugghjul det är som kopplar in wifi till den...

Har du något smaskigt skvaller som hände när kamerorna inte var på?

– Åh, jag önskade att jag hade det, men kamerorna var på i princip hela tiden, vid varje nytt gathörn man gick runt fanns det något nytt och underbart att filma. Däremot kan jag avslöja att vi inte lyckades äta hela den stora chokladgrytan, trots att hela teamet ställde upp och verkligen försökte.

 

Mer från RES

Porto Cruz Terrace Lounge 360º. Foto: Pressbild / Espaço Porto Cruz.

Handplockade tips

7 (nya!) upptäckter i Porto

Lissabons lillasyster Porto korkar upp med vin, kultur och otroliga hotell, mitt i smeten i en världsarvslistad stadskärna.

Simon Rogan utanför sin trestjärna L’Enclume i engelska Cumbria. Foto: Pressbild / Three Stars Group.

Handplockade tips

4 matdestinationer att hålla koll på 2024

Resor och mat hänger omistligt ihop, det är sedan gammalt. Men finns det några särskilda platser som foodieresenärer bör zooma in på just nu? RES:s redaktion delar med sig av fyra spaningar på matdestinationer vi i år upplever särskilt spännande.

Peruanskt på taket till hotellet The Madrid Edition. Foto: Oroya at Edition Facebook.

Handplockade tips

5 krogfavoriter i Madrid

Årets europeiska huvudstad för gastronomisk kultur är – Madrid. Det här är våra fem senaste favoriter.