Får det lov att vara en skopa kakdeg? På DŌ i New York säljs kakdeg i bägare.

New York älskar Cookie Dough

Ben & Jerry's Cookie dough – släng dig i väggen. På DŌ i New York är det inte glass som skopas upp i bägarna, utan kakdeg. 

Vi är nog många som kan skriva under på att det bästa med att baka själv inte är den färdiga kakan som sådan. Utan att man får snylta på kakdegen. Kristen Tomlans koncept är därför lika enkelt som genialt: hon säljer kakdeg som skopas upp i bägare: färdig att äta som den är.

28-åriga Kristen Tomlan lanserade konceptet på Instagram för två år sedan och succén lät inte vänta på sig. På bara några månader hade kontot växt till att bli ett av New Yorks mest hajpade. Då kunde hennes kakdeg bara beställas men i januari i år öppnade hon sitt egna kafé i Greenwich Village i New York. Kaféet har blivit lika populärt som hennes Instagramkonto så kön ringlar lång från att kaféet öppnar på morgonen till stängningsdags. 

Kakdegen är säker att äta som den är, man använder sig av en speciell pastöriserad äggprodukt som garanterat är salmonellafri för att garantera att ingen ska bli sjuk av frosseriet. Ej heller behöver glutenintoleranta misströsta: i sortimentet finns även glutenfri kakdeg. 

Som i vilken glasskiosk som helst finns flera olika smaker att välja på: vad sägs om en med jordnötssmör, chokladbitar och marshmallowfluff? Eller en med nutella, chokladbitar, karameller och havssalt? 

Kaféet säljer inte bara kakdeg: milkshakes och färdigbakta kakor finns också i sortimentet. 

550 La Guardia Place, Greenwich Village 

www.cookiedonyc.com

 

 

 

 

 

Relaterade artiklar