"Våga res ensam"

"Våga res ensam"

Veckans resenär: Hon är en världsresenär av rang. Vår före detta webbredaktör på RES, Linda Larsson, berättar om sin tid på tidningen och om sina resor runt om i världen. Hon ger också sitt bästa restips: "Våga resa ensam!".

Du hann vara iväg på många resor under din tid här, vilken var bäst?
– Helt klart resan till Indonesien (som ni kan ta del av i nya numret av RES samt på RES-bloggen). Att få se komodovaranen live har varit en dröm länge men allra bäst var en kryssning runt i den omkringliggande skärgården – helt otroligt vackert och rogivande!

Du har rest i över 70 länder. Vilket är ditt favoritland?
– Att säga ett land är svårt. Ens upplevelse av ett land är så styrt att ens resesällskap (om man inte reser ensam), vilka man träffar på plats och ibland bara en så simpel faktor som vädret. Men en återkommande favorit är Mexiko. Dit åker jag för att bara vara, bada i turkosa vatten och frossa i tacos.

Vilken är din favoritstad?
– Jag gillar Bangkok otroligt mycket, när jag reste runt som 19-åring i Sydostasien blev den staden mitt andra hem. Jag gillar pulsen och kontrasterna där. Bangkok är en stad som aldrig sover och generellt älskar jag sådana platser. Paradoxalt nog får sådana platser mig att känna lugn.

Vilket är ditt bästa resetips?
– Våga resa ensam. Jag blir förvånad när jag hör att folk inte reser på grund av att de saknar någon att resa med. Jag blev själv varnad för att ge mig ut ensam när jag som 18-åring berättade för mina föräldrar och vänner om mina planer på att ge mig ut på en världsturné helt själv. Det var tur att jag inte lyssnade på de välmenta men helt onödiga kommentarerna om hur hemsk världen kan vara. Efter min första resa kom jag hem med en tjock dagbok som avslutades med orden "världen är underbar".

Vad är dina planer nu?
– Jag ska erkänna att jag har svårt för den svenska vintern så planen är att vara borta fram till våren. Jag har just lämnat Fiji där jag precis avslutat arbetet som inslagsproducent för nya Robinson. För tillfället befinner jag mig i Australien, men exakt vart jag tänker resa härnäst har jag inte bestämt ännu. Men RES läsare kommer garanterat att få ta del av några av platserna.

 

Publicerad: 2017-10-04