För första gången presenterar rederiet en helt kött-, fisk- och fågelfri á la carte-meny.
Under Spring & Green-temaveckorna 3 april – 31 maj 2017 kommer rederiet att servera en helt grön meny i samtliga á la carte-restauranger. Menyn baseras på naturliga nordiska råvaror och tanken är att skapa en fine dining-upplevelse för alla, vegan som flexitarian. Vad sägs om tofu-tataki med citron- och sesamwasabi och rabarbersorbet med mandelmjölksskum?
– Utgångspunkten för vår nya meny har varit att skapa Östersjöns bästa och smakrikaste gröna meny. Vi slår ett slag för hållbara kulinariska värden och använder närproducerade och rena råvaror i så hög grad som möjligt. Samtidigt hoppas vi kunna övertyga en och annan skeptiker om att grön mat kan vara en fantastisk upplevelse, säger Bodil Ståhl, restaurangchef på Viking Line i ett pressutskick.
Under temaveckorna kommer också taxfreebutikerna att bredda sitt utbud av ekologiska och hållbara varor – från nordiska skönhetsprodukter till viner, champagner och mousserande viner.