Frankrike

Frankrike

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Frankrike. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Frankrike

Njut av våren i Paris

Visst är det något med våren i Paris? RES medarbetare Victoria Machmudov tipsar om platserna som gäller i Paris just nu. 

"Jag vill slå ett slag för Nice som vårstad"

RES skickade iväg livsstilsbloggaren Aina Lesse för att ta reda på vad Nice har att erbjuda i februari. 

Flyg direkt till Marseille i sommar

Flyg direkt till Marseille från Stockholm  i sommar. Nu öppnar Air France en direktlinje dit. 

Chamonix – världens bästa offpist

Chamonix är en av världens mest omtalade skiddestinationer. Den franska bergsstadens läge vid foten av Alpernas högsta berg, Mont Blanc, är minst sagt spektakulärt och skidåkningen är därefter.

Parisbons sju bästa tips: här är stadens bästa pärlor

Två genomtänkta boenden, en nyöppnad indierockbar och så kulturcentret som är garanterat internetfritt. Parisbon Victoria Machmudov tipsar om de hetaste adresserna i Frankrikes huvudstad.

Vilken är din bästa stad?

Paris, London, New York, Tel Aviv, Bangkok, Buenos Aires, Dubai, Stockholm, Kuala Lumpur, Singapore? Nu vill vi veta vilken som är din bästa storstad. 

Följ oss på Instagram, ladda upp en bild på din favoritstad, tagga bilden med @restravelmagazine och #RESfavoritstad. De fem bästa bilderna vinner boken "Londons bästa dagsutflykter" av Bosse Bjelvenstedt (Storartad förlag) samt kommer vinnarna att få sina bilder publicerade på RES Instagramkonto.

Tävlingen pågår fram till den 18 april. 

Marathon du Medoc: drick vin och spring maraton

Att dricka vin är generellt ingenting som associeras med löpare men när Marathon du Medoc arrangeras i Frankrike i helgen är det precis vad du ska göra: dricka vin och springa. Helst utklädd till en prinsessa eller någon annan sagofigur.

Nykär i Nice

Nice är högaktuell som värdstad för mötet mellan Sverige och Belgien i fotbolls-EM. Vi på RES har plockat fram en av våra absoluta favorittexter ur arkiven, ett tidlöst kåseri av författaren Per Hagman.

Paris - en ljudbetraktelse

För dig som vill vila ögonen en stund och drömma dig bort: lyssna på RES reportage om Paris, staden man aldrig tröttnar på, här.

Med många järn i elden

RES matkrönikör Staffan Heimerson om Paris sista riktiga bistro och krogkungen Alain Ducasse. Ja, och sen bjuder han på ett recept på oxkinder också.