Frankrike

Frankrike

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Frankrike. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Frankrike

Oroliga tider - så påverkas resandet av kriser

Många oroas över att åka till platser som drabbats av terrordåd eller andra kriser. Men enligt experterna finns ingen anledning att boka om resan.

Hitta ut i Paris

Möt våren i Paris! Här är adresserna till stadens snackisar just nu. 

Text: Victoria Machmudov 

"På Paris tak händer alltid något spännande"

Den kända illustratören Lovisa Burfitt och författaren Andrea de La Barre de Nanteuil är aktuella med en ny bok om Mademoiselle Oiseau – den tredje i serien om den excentriska mademoisellen Oiseu som bor i Paris och hennes vänskap med nioåriga grannflickan Isabella. RES fick en pratstund med duon om boken och om Paris – och vilka adresser som är bäst just nu.

Nu ska det städas upp på Paris gator

Paris borgmästare är trött på nerskräpningen och staden ska nu bli kompromisslös mot de som skräpar ner. 

Njut av våren i Paris

Visst är det något med våren i Paris? RES medarbetare Victoria Machmudov tipsar om platserna som gäller i Paris just nu. 

"Jag vill slå ett slag för Nice som vårstad"

RES skickade iväg livsstilsbloggaren Aina Lesse för att ta reda på vad Nice har att erbjuda i februari. 

Flyg direkt till Marseille i sommar

Flyg direkt till Marseille från Stockholm  i sommar. Nu öppnar Air France en direktlinje dit. 

Chamonix – världens bästa offpist

Chamonix är en av världens mest omtalade skiddestinationer. Den franska bergsstadens läge vid foten av Alpernas högsta berg, Mont Blanc, är minst sagt spektakulärt och skidåkningen är därefter.

Parisbons sju bästa tips: här är stadens bästa pärlor

Två genomtänkta boenden, en nyöppnad indierockbar och så kulturcentret som är garanterat internetfritt. Parisbon Victoria Machmudov tipsar om de hetaste adresserna i Frankrikes huvudstad.

Vinn skönt klädset från Kwoshare

Att resa bekvämt med stil – vem vill inte det? Nu kan du vinna ett skönt klädset för resan. 

Kwoshare är ett svenskt klädmärke för kvinnor som letar efter tidlösa och sköna plagg av naturmaterial, skapade för att hålla säsong efter säsong. Vi på RES gillar allt som förenklar och förgyller resan och nu kan du som läsare vinna ett Travelpack från Kwoshare med långärmad topp och byxa värde 1440 kronor. Res i det. Eller sov i det, ät hotellfrukost i det och kanske inte ens byt om när dagen kommer...