Den kända paraden Village Halloween Parade i New York bör inte missas om du är i New York under Halloween. Foto: Istock.

Här firar du Halloween i New York

New York-bor vet hur man firar Halloween. Vi tipsar om vad du inte får missa om du är där under firandet. 

Village Halloween Parade

– världens största Halloweenparad 

Den kända paraden på Manhattan. Över 50 000 zombies, monster, Disneyprinsessor och Donald Trump-kopior deltar i paraden. Är du inte en av dem bör du åtminstone gå dit och spana in alla fantastiska (och läskiga) kreationer. 

När? 31 oktober, klockan 19.00 börjar paraddeltagarna marschera från Canal Street på sjätte avenyn. 

 

Webster Hell 2016

– här hålls den officiella efterfesten 

En Halloween-fest du sent kommer att glömma. Den legendariska festen arrangeras i Webster Hall, en lokal som den 31 oktober är mer känd som "Webster Hell". Se till att klä ut dig ordentligt. Bästa outfit går hem 5000 dollar rikare. Biljetter kostar från 50 dollar och uppåt. Köp biljetter här. 

125 E, 11th Street

 

Se när Jimmy Fallon och Kevin Hart besöker Blood Manor Haunted House i New York.

Blood Manor Haunted House

För de som gillar att bli skrämda. Zombies och monster traskar runt i mörka labyrinter och korridorer. Se upp: även om tanken inte är att monstren ska röra på dig kan de råka skvätta (låtsas)blod. Ha inga vita kläder på dig!  Under 14 år kommer man inte in utan vuxet sällskap.

163 Varick St

The Ear Inn

– en hemsökt bar

För de som vill ha en lugnare Halloween-upplevelse. Baren öppnade redan 1817 och är fortfarande ett berömt tillhål för törstiga New York-bor. Baren är inte bara känd för bra priser på ölen – det över 200 år gamla huset sägs vara hemsökt. Bland annat av (det snälla) spöket "Mikey", en sjöman som dog i en bilolycka på 60-talet.

326, Spring Street 

Halloween Adventure 

– här hittar du den ultimata Halloweenkosymen

Som namnet antyder är det hit du ska om du är på jakt efter en Halloween-outfit. Sen 1981 har kedjan klätt ut amerikanare – inte bara under Halloween. För varje tillställning som kräver en kostym, är Halloween Adventure affären att shoppa loss på. 

104, 4th Avenue 

Hotell i New York

Publicerad: 2016-10-20